Lliga de Campions
Esports Barça 03/04/2012

Una nit europea com Déu mana per arribar a la cinquena semifinal consecutiva

El gran dubte al Barça és la presència de Xavi, amb molèsties al soli, mentre que el Milan dubta si fer jugar Pato d'entrada o mantenir Robinho

Albert Solé
2 min
Carles Puyol, durant el Milan-Barça

BarcelonaCinc semifinals de Champions seguides estan a l'abast de molt pocs equips a Europa, i el Barça ho pot aconseguir aquesta nit si venç el Milan al Camp Nou en la tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions.

Aquesta nit el Camp Nou s'omplirà com en les millors nits perquè el partit té una importància cabdal, perquè el rival és el Milan, un dels grans d'Europa, i perquè el resultat de l'anada, 0-0, va deixar l'eliminatòria oberta perquè es resolgués a l'estadi blaugrana. Aquest cop no cal una remuntada èpica com el dia de l'Inter fa dos anys: el Barça simplement necessita guanyar, i aquesta temporada el Camp Nou encara no coneix la derrota en cap competició. Només ha cedit dos empats, el 0-0 amb el Sevilla a la Lliga i el 2-2 amb el Milan a la fase de grups de la Champions –un resultat que, si es repetís, classificaria els 'rossoneri'.

Xavi?

Per al partit d'aquesta nit Pep Guardiola pot comptar amb bona part de la plantilla, tret dels tres lesionats de llarga durada –Afellay és a punt de tornar i Villa ho farà aviat– i Abidal. La resta han entrat tots a la convocatòria, inclòs Xavi Hernández, que ahir no es va entrenar per les molèsties al soli que el tornen a afectar. Si finalment Xavi és baixa, Cesc, Keita o Thiago podrien ocupar el seu lloc. La resta de l'equip serà el de les grans ocasions.

Sense Van Bommel ni Thiago Silva

El tècnic del Milan, Massimiliano Allegri, ha viatjat a Barcelona –amb tres hores de retard respecte a l'horari previst– amb 23 homes, dels quals n'haurà de deixar cinc a la grada. Entre els que han viatjat hi ha el brasiler Alexandre Pato, recuperat per sorpresa per a aquest partit. Sense Thiago Silva, que continua lesionat, ni Mark van Bommel, que a l'anada estava sancionat i ara està lesionat, Allegri segurament farà jugar el mateix equip que va aconseguir el 0-0 a San Siro, que va ser interpretat com un resultat boníssim a Itàlia. L'única excepció serà el lateral dret, on jugarà Abate, ja recuperat de les molèsties que el van fer ser baixa a l'anada, quan va ser substituït per Bonera, un central reciclat a lateral. Nesta seguirà fent de Thiago Silva, i Ambrosini, de Van Bommel, mentre que al davant la incògnita és si, per acompanyar els fixos Boateng i Ibrahimovic, Allegri mantindrà Robinho o s'arriscarà amb Pato d'entrada.

Barça: Valdés, Alves, Mascherano, Piqué, Puyol, Xavi, Busquets, Iniesta, Alexis, Messi i Pedro

Milan: Abbiati, Abate, Mexés, Nesta, Antonini, Nocerino, Ambrosini, Seedorf, Boateng, Ibrahimovic i Robinho

Àrbitre: Björn Kuipers, holandès

Estadi: Camp Nou

Hora: 20.45 h

Televisió: La 1 (TVE)

stats