ESPORTS
Esports Barça 14/03/2011

Un fòrum del diari 'As' ja intentava llançar la sospita de dopatge al Barça al gener

L'entorn madridista construeix una nova conspiració amb informacions sobre la dieta dels blaugrana i la seva relació amb el dopatge

Redacció
2 min
Un lector de l'As feia volar la sospita sobre la dieta del Barça al mes de gener

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Segons s'ha sabut aquesta matinada, el Reial Madrid es planteja demanar un enduriment dels controls contra el dopatge perquè té sospites sobre les pràctiques mèdiques i dietètiques del club blaugrana. Aquestes sospites, però, no són una novetat, si fem cas d'una informació publicada a un fòrum del diari As, on un usuari relaciona diverses informacions publicades a finals del 2010 per estendre l'ombra del dubte sobre els integrants de la plantilla blaugrana.

La primera és un reportatge publicat al diari El País al febrer de l'any passat on s'explica la dieta seguida pels pupils de Guardiola. Segons el reportatge, en acabar els entrenaments, els blaugrana prendrien uns “batuts” preparats pel metge Leo Ortega consistents en hidrats de carboni i proteïnes i uns complexos vitamínics receptats pel doctor Ramon Segura. Tot plegat, tindria l'objectiu d'accelerar i millorar la recuperació dels jugadors després d'un esforç. La mateixa informació recorda que la “cobertura nutricional” és una “pràctica habitual” a molts equips europeus i que els “preparats” que ingereixen els barcelonistes “es poden comprar en qualsevol farmàcia”.

En una altra informació, publicada al desembre passat al bloc madridista DefensaCentral.com, es repassa la trajectòria del ja esmentat doctor Segura, professor emèrit de la UB des del 2006 i actual metge del club blaugrana. El text recorda les vinculacions de Segura amb els casos de dopatge de Frank de Boer a la seva primera etapa com a blaugrana i el del mateix Guardiola en el seu període a Itàlia. També s'esmenta el cas de David Meca, ja que Ramon Segura n'era el metge quan el nedador va donar positiu. “Mentre els jugadors de tots els equips acaben fosos els partits, els del Barcelona tene millor cara que si s'haguessin despertat de la migdiada”, diu el text, que conclou que “la sospita és més que evident”.

La tercera peça del trencaclosques que alimenta les suspicàcies blanques és una informació de l'octubre de l'any passat que recorda una multa que va haver de pagar el club català per no avisar a temps d'un canvi en els horaris d'entrenament. La modificació horària va impedir que el personal de la UEFA realitzés els controls antidopatge als jugadors del Barça i va costar-li 30.000 euros al club blaugrana. El mateix text destaca que es tracta de “la segona vegada que el Barça és multat per un fet similar”.

stats