Esports Barça 04/12/2010

El Barça torna a donar una lliçó de futbol, amb una gran victòria sobre l'Osasuna (0-3)

El conjunt de Pep Guardiola ha trepitjat l'Osasuna, en un ambient hostil, després de l'odissea per arribar a Pamplona. Els gols han estat de Pedro i Messi (2)

Adrià Soldevila
David Villa i Leo Messi s'abracen després del primer gol de l'argentí, amb assistència de l'asturià.

BarcelonaEl Barça ha saltat al terreny de joc després de tres hores d'autocar, amb els onze jugadors que van sortir d'inici contra el Reial Madrid. El conjunt de Pep Guardiola ha fet un partit amb l'estil que els caracteritza, mantenint el domini del joc i tocant al centre del camp.

Gràcies a aquest domini i a l'insistència a l'hora de trenar jugades d'atac, el Barça ha pogut avançar-se al marcador. En el minut 26, Pedro ha recollit una assistència magestuosa de Messi i ha definit davant el porter Ricardo. Pocs minuts després, en una altra gran jugada de combinació, Leo Messi ha enviat una pilota al pal, amb un xut creuat.

Al descans, la possessió pel Futbol Club Barcelona ha estat estratosfèrica, tenint la pilota en un 72% de possessió, per un 28% del rival.

A la segona part, el Barça ha sortit igual d'endollat i aviat, als 19 minuts, David Villa ha assistit en profunditat a Leo Messi, que ha superat en velocitat a la defensa de l'Osasuna i ha batut a Ricardo amb un xut col·locat al pal curt.

Ha seguit el domini culé i quan semblava que Villa podia marcar el tercer, El Guaje ha fallat tot sol davant Ricardo, que li ha aturat l'un contra un.

En el minut 82, Leo Messi ha tornat a fer una jugada individual i quan era dins l'àrea, Sergio, el central de l'Osasuna, l'ha embestit l'argentí i l'àrbitre ha xiulat penal. El mateix Messi ha transformat la pena màxima i el Barça ha sentenciat definitivament el partit.

Als instants finals, Pep Guardiola ha donat oportunitat a Keita, Bojan i Jeffren, que han substituït Xavi, Villa i Pedro.

0 Osasuna - 3 Barcelona

Osasuna: Ricardo, Nelson, Sergio, Flaño, Monreal, Puñal (Lolo, 77'), Nekouman, Juanfran, Masoud, Camuñas (Pandiani, 41') i Soriano (Lekic, 61')

Barcelona: Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Sergio, Xavi (Keita, 81'), Iniesta, Pedro (Jeffren, 87'), Messi i Villa (Bojan, 87')

Gols: 0-1 (26') Pedro. 0-2 (64') Messi. 0-3 (85') Messi de penal.

Àrbitre: Teixeira Vitienes (col·legi càntabre). T.G: Puñal Soriano i Lolo (Osasuna).