Barça
Esports Barça 27/09/2011

El futbol espanyol plora la mort de 'Chus' Pereda

Diferents personalitats del món del futbol han lamentat aquest dimarts la mort de l'exfutbolista

Ara
2 min

BarcelonaEl món del futbol està afligit aquest dimarts després que es conegués la notícia de la mort de l'exjugador de Barça, Madrid o Sevilla Jesús 'Chus' Pereda. Exfutbolistes que van compartir vestuari amb ell i diferents personalitats del món del futbol espanyol han mostrat el condol per la seva mort.

Luis Suárez ha destacat que "tothom el recordarà perquè sempre estava disposat a ajudar els que ho necessitaven", i ha destacat que era "un gran amic i una gran persona". A més, Suárez ha comentat que la mort de Pereda ha estat "una notícia inesperada", perquè, diu: "Vam parlar fa només cinc dies".

D'altra banda, Amanacio Amaro, exjugador del Reial Madrid, ha reconegut que Pereda era "l'únic futbolista" de la seva època que "es molestava en trucar un o dos cops l'any" els seus antics companys. Amancio l'ha lloat dient que era "Un fora de serie. Una persona molt estimada, era tot cor. Un home que es deixava estimar, molt obert". Finalment, ha comentat que: "Sabíem que no es trobava bé, però no ens imaginàvem aquest desenllaç".

Adelardo Rodríguez, exjugador de l'Atlètic de Madrid i company de 'Chus' Pereda a la selecció espanyola sub-21 i absoluta, ha dit que Pereda era "un gran amic" i que sempre el recordarà. Adelardo ha afirmat que quan li han donat la notícia s'ha "quedat blanc", perquè: "A part que érem molt bons amics, vaig parlar amb ell fa poc, i ell era qui em donava ànims a mi", abans de concloure que "la garrotada ha estat molt gran, era un gran amic".

El seleccionador espanyol, Vicente del Bosque, ha subratllat que Pereda era "un gran jugador, molt proper a la selecció", i que "forma part de la història i dels èxits del futbol espanyol". "Ho lamentem moltíssim, l'estimàvem molt", ha assegurat Del Bosque, que, per acabar, ha recordat el burgalès com "un home fantàstic, molt afectuós".

Fins i tot gent més jove com Ismael Urzáiz ha lamentat la mort de Pereda. El jugador navarrès ha lamentat la seva mort i ha comentat que, per a ell, va ser "un pare futbolístic", i va recordar que el va dur al mundial sub-17 d'Aràbia Saudita amb només 17 anys, l'any 1988.

També han mostrat el seu condol tres equips de Primera i Segona divisió, com el Reial Madrid, el Saragossa, el Xerez, l'Atlètic de Madrid i el Sevilla.

stats