DERBI
Esports Barça 08/05/2011

El Barça vol deixar sentenciada la Lliga davant un Espanyol que somia amb Europa (19 h)

Amb la victòria del Reial Madrid ahir a Sevilla, els blaugrana s'hauran d'esperar una jornada a ser campions de Lliga. Els de Pochettino, en canvi, necessiten sumar per seguir lluitant per Europa

Redacció
2 min
Pep Guardiola i Mauricio Pochettino.

BarcelonaEl Barça no vol deixar escapar tres punts que permetin als de Guardiola deixar pràcticament s/content/edit/ARANWS20110507_0557entenciada la Lliga i començar a centrar-se a preparar la final de la Lliga de Campions del proper 28 de maig a Wembley.

Els blaugrana, després d'assegurar la seva presència a la final de la Lliga de Campions a Londres, volen tancar com més aviat el campionat de Lliga. Per fer-ho però hauran de guanyar avui i esperar-se una jornada més, fins dimecres, ja que la victòria del Reial Madrid ahir al Sánchez Pizjuán contra Sevilla, els fa endarrerir una mica més la consecució d'aquest trofeu.

L'Espanyol necessita puntuar per mantenir les seves aspiracions europees. Guardiola està pendent de l'evolució de Maxwell que, afectat d'una pubàlgia, s'ha entrenat al marge del grup, com Adriano, que estarà de baixa almenys una setmana més, i Carles Puyol, a qui no se'l forçarà després de la complicada recuperació al genoll. La notícia positiva és el retorn de Bojan Krkic, ja recuperat de la lesió, i que podria tenir minuts avui davant l'Espanyol. La baixa confirmada és la de Gaby Milito, lesionat a San Sebastian i que podria perdre's el que resta de temporada. Guardiola podria tornar a confiar en el jove Andreu Fontàs a la defensa, encara que podria jugar aquesta vegada com a central, al costat de Piqué.

L'Espanyol sortirà al Camp Nou amb la necessitat urgent de sumar tres punts que l'acostarien a la setena plaça de la classificació per anar a Europa, encara que saben que el Barcelona pot proclamar-se campió de Lliga al seu estadi i assumeixen la intensitat dels futbolistes de Pep Guardiola. La victòria de la setmana passada davant l'Athletic Club ha donat ales als blanc-i-blaus, que portaven cinc partits sense guanyar. Però derrotar l'etern rival a domicili motiva encara més l'Espanyol, que recorda la històrica victòria al Camp Nou la temporada 08-09 per 1-2 amb dos gols d'Iván de la Peña i el famós 'Tamudazo' que va donar la lliga al Reial Madrid, la temporada 2006-07.

El dubte de l'onze que plantejarà Pochettino resideix en el doble pivot. El tècnic podria apostar per una medul·lar creativa, amb arribada i sortida de pilota, amb Verdú i Javi Márquez, o asseure a un d'ells i donar entrada a Javi López, un jugador d'un perfil més defensiu i de contenció. La defensa estaria formada per Galán i Chica en els laterals i Raúl Rodríguez i Amat a l'eix. En atac, l'entrenador periquito situaria a Luis García a la banda dreta, Callejón a l'esquerra, Iván Alonso de connexió, per també ajudar en defensa als pivots, i Osvaldo en punta. A priori, no hi haurà revolució tàctica en el derbi.

stats