Barça
Esports Barça 23/04/2012

Piqué: "El més important és el Barça, no jo"

Alegre i bromista, el central del Barça confessa que la seva relació amb Guardiola "és bona", i demana a l'afició que deixi de banda si ell juga o no i se centri a remuntar: "Jo vull classificar-me per a la final de la Champions"

Natalia Arroyo
2 min
Gerard Piqué, abans de la roda de premsa

BarcelonaConscient que les dues suplències en els decisius partits contra el Chelsea i el Reial Madrid han generat un gran debat entre els barcelonistes, Gerard Piqué ha confessat que "és una situació una mica nova" per a ell però que està animat. "Estava acostumat a jugar i en els últims partits no he tingut l'oportunitat de fer-ho. No vull mirar enrere. És una decisió del 'mister' i s'ha de respectar. Ell tria l'onze que creu que pot ser millor per guanyar el rival. Tot ha de quedar que demà guanyem i tant és si jugo jo o no. El més important és el Barça, no jo. Això us dóna morbo a vosaltres, però a mi l'únic que m'interessa és passar a la final".

"En aquest país es parla molt fàcilment de canvi de cicle", ha afegit, responent a les crítiques que està rebent l'equip després de les últimes derrotes. "Un equip que ha guanyat 13 títols en tres anys i mig mereix més crèdit, més respecte. Encara falta que algun altre equip guanyi més". I s'ha mostrat molt optimista sobre les opcions de remuntar. "Hem de ser nosaltres mateixos, dominar el partit, controlar-lo. Ells tenen molta experiència i saben jugar aquests partits, serà difícil. Però tindrem les nostres opcions de classificar-nos. N'estic convençut".

Piqué no creu "que la gent del Barça dubti d'aquest equip" i ha recordat l'estat d'ànim de l'afició després de la derrota a la final de la Copa del Rei. "Tenim una gran oportunitat de tornar a classificar-nos per a una final de Champions. No n'hem jugat tantes ni guanyat tantes en la nostra història, hem de gaudir del moment. Estem vivint una època tan bonica que potser no ens adonem d'on estem".

El central del Barça ha deixat clar que sempre fa "autocrítica" perquè reconeix que aquesta temporada ho hauria pogut fer millor i, ara que juga menys, la segueix fent "per entrenar cada dia millor i convèncer Guardiola per jugar". I ha negat que la seva relació amb el tècnic sigui dolenta. "Parlo molt més amb ell del que la gent es pensa. Tenim molt de contacte cada dia, crec molt en ell. Vam arribar junts al Barça. Posaria la mà al foc que l'any que ve el tindrem aquí". I, fent broma, ha reconegut que l'entrenador li dóna "molta canya" i que això li agrada.

Repetint les paraules de Guardiola i Xavi després de perdre el clàssic, Piqué també ha felicitat el Reial Madrid "per la gran temporada que ha fet", ha negat que l'equip depengui de Leo Messi per marcar, i ha assegurat que "no és fàcil marcar gols quan els equips es tanquen a defensar-te".

Esquivant la polèmica, Piqué ha tret importància al rumors que diuen que algun membre de la plantilla va avançar l'alineació del clàssic a la premsa, ha assegurat que "posaria la mà al foc que no va ser una filtració" i pensa més en algun comentari no controlat d'algun amic o familiar d'un jugador.

stats