Barça
Esports Barça 05/08/2011

La nova Masia, el salt de qualitat per a les futures estrelles blaugranes

La nova Masia del F. C. Barcelona, ubicada a la ciutat esportiva del club, a Sant Joan Despí, suposa un salt de qualitat per a les futures estrelles blaugranes

Víctor Mur / Efe
3 min
Inauguració del Centre de Formació Oriol Tort

Sant Joan DespíLa nova Masia del F. C. Barcelona, ubicada a la ciutat esportiva del club, a Sant Joan Despí, suposa un salt de qualitat per a les futures estrelles blaugranes, que tindran ara un edifici modern, funcional i adaptat als nous temps.

La nova instal·lació deixa enrere l'emblemàtica Masia situada al costat del Camp Nou, on van créixer futbolistes com Leo Messi, Andrés Iniesta, Cesc Fàbregas i Pep Guardiola, entre d'altres, i pren un nou rumb en què destaquen els valors formatius del Barça i que té una capacitat per a 83 esportistes.

Durant la presentació a la premsa de la residència, de cinc plantes i gairebé 6.000 metres quadrats i per la qual s'han invertit 11 milions d'euros, el directiu de l'àrea patrimonial del Barça, Jordi Moix, s'ha mostrat "satisfet i orgullós" d'un equipament únic al món.

L'objectiu de La Masia serà perpetuar el model Barça, i es convertirà en una eina més per captar jugadors, seduïts per tots els avantatges que ofereix un equipament com aquest.

"Ajudarà al fet que qualsevol noi del món es decideixi pel Barça, per la seva proposta formativa; amb La Masia, tenim més arguments", ha explicat a Efe Moix, que ha recordat que un altre dels principals reclams és el fet que el Barcelona col·loqués tres representants formats a Can Barça en la lluita per la Pilota d'Or: Messi, Iniesta i Xavi.

La nova fàbrica de talents presenta un estructura moderna i funcional, sense caure en luxes innecessaris per als nois que hi viuran, d'entre 11 i 18 anys.

Amb habitacions individuals, dobles i quàdruples, i nombrosos espais lúdics i formatius, els nois es podran centrar tant en la seva carrera esportiva com en l'acadèmica.

En aquest sentit, el director de La Masia, Carles Folguera, ha destacat l'"orgull" que suposa que set o vuit jugadors formats a La Masia estiguin a l'onze inicial del Barça, o que n'hi hagi 13 o 14 que formin part de la plantilla del Barça B i siguin a la vegada universitaris.

Els joves esportistes del club -alguns ja viuen a La Masia. Centre de Formació Oriol Tort des de diumenge passat- han destacat l'amplitud i la lluminositat d'un edifici pensat per respectar el medi ambient i aïllat de qualsevol contaminació acústica, tèrmica i visual.

Els equipaments disposen d'espais lúdics com una sala amb videoconsoles, televisor, futbolí i billar, però també d'aules d'informàtica i d'estudi.

Precisament una de les novetats és que els jugadors del Juvenil A podran cursar el batxillerat a les mateixes instal·lacions blaugranes, després d'un acord al qual han arribat el Barça, l'escola on habitualment cursen els estudis els seus esportistes, i la Conselleria d'Educació de la Generalitat.

Tot això amb l'avantatge de tenir a escassos metres els terrenys de joc i d'entrenament de la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, una sinergia bàsica per unir a la formació la pràctica esportiva.

La nova Masia no s'oblida de l'antiga, i hi ha gestos de complicitat continus a la que va ser oberta per l'expresident Josep Lluís Núñez com una fotografia que presideix un dels salons de descans, o un mural amb el nom de tots els esportistes que hi han passat, que no només són futbolistes, sinó que també n'hi ha de les altres seccions del club.

El club fa un pas més a l'aventura iniciada el 1979, quan la primera Masia va obrir per primera vegada les portes i va començar a fabricar les nombroses estrelles que el Barça ha mimat i repartit per tot el planeta.

stats