Barça
Esports Barça 21/02/2013

La premsa italiana es rendeix al Milan i a Allegri, que ha tornat "els marcians del Barça a la terra"

Tant els diaris esportius com els generalistes destaquen el bon treball tàctic del tècnic 'rossoneri' per anul·lar Messi i bloquejar el joc del Barça

Efe
2 min
La portada de 'La Gazzetta dello Sport'

RomaLa premsa italiana elogia aquest dijous l'actuació de l'AC Milan i sobretot del seu entrenador, Massimiliano Allegri, després d'aconseguir "aniquilar" dimecres el Barça per 2-0 a San Siro amb els gols de Kevin Prince Boateng i Sulley Muntari.

El principal diari esportiu d'Itàlia, el milanès 'La Gazzetta dello Sport', titula amb "Milan de somni" i elogia l'"obra mestra tàctica" d'Allegri en el partit d'anada de vuitens de final de la Lliga de Campions. El diari diu que Allegri va ser "capaç d'endevinar tot, a qui cobrir i a qui fer mal" i que va donar una "lliçó, tornant als marcians a la terra", en referència als blaugranes.

'La Gazzetta dello Sport' també es mostra crítica amb l'actuació del Barça i qüestiona el joc "lent i previsible de l'equip". "Barça, tanta possessió per a res". "Aquest 2-0 del Barça més estèril i gris de l'era moderna –que quedi clar que ha estat un mèrit del Milan fer-ho així– és un resultat que farà molt soroll a Europa: l'equip més fort ja no és ja tan fort", afirma el diari, que afegeix que "el Barça està aniquilat".

El també esportiu 'Corriere dello Sport', en la seva versió digital, destaca "Milan, lliçó al Barça. Quina xou a San Siro!". El rotatiu coincideix amb la 'La Gazzeta dello Sport' que el Leo Messi va ser anul·lat gràcies a l'actuació dels jugadors del Milan, que van estar en tot moment a sobre d'ell. "Messi no va ser marcat a l'home, com hauria volgut el seu president –Silvio Berlusconi–, però ha estat vigilat d'una manera especial: sempre vigilat, acorralat per tres o quatre homes quan prenia la possessió de la pilota, donant-li poc marge de joc" .

El diari generalista 'Repubblica' coincideix amb la línia dels principals diaris esportius en afirmar que el de dimecres "va ser el partit perfecte del Milan", mentre que el Barça i el davanter Leo Messi van estar "anul·lats".

També a 'La Stampa' es destaca l'"extraordinari" partit del Milan, així com l'escàs risc que Messi va suposar per als homes de Massimilliano Allegri durant els 90 minuts de joc. "Defensa a ultrança i contrapeu. Així ha derrotat el Milan al Barça", titulen.

A les pàgines d'esport del diari 'Corriere della Sera', obren amb un contundent "el Milan fa saltar la banca, estavellat el Barça".

stats