Barça
Esports Barça 14/09/2011

Javier Faus: “La plantilla del Barça té menys classe mitjana que altres clubs”

El vicepresident econòmic afirma que la massa salarial del primer equip és un 57% sobre els ingressos, el percentatge més alta d'Europa, “però amb Messi i 10 dels millors jugadors del món”

Albert Solé
1 min
Pedro celebra el seu gol en el partit del Barça contra el Milan. JOSEP LAGO / PHOTO

BarcelonaUn dels problemes econòmics que té el Barça, si es pot dir així, és que té la millor plantilla del món i la més valorada. Segons explica Javier Faus, vicepresident econòmic del club, el cost de la massa salarial de la plantilla respecte als ingressos és d'un 57%, el percentatge més alt dels clubs d'Europa, i això que l'han rebaixat respecte a la temporada passada en un 10% (era d'un 67%).

“De moment és sostenible perquè tenim els millors jugadors del món”, explica Faus, que afegeix: “Per nosaltres és just que un jugador de la casa cobri el mateix que un fitxatge fet a fora”. Sense entrar en detalls, Faus ha explicat que hi ha 10 jugadors de la plantilla actual que estan en la banda alta de sou (9-10 milions per temporada), mentre que altres clubs només en tenen 2 o 3. “El Barça té menys classe mitjana que altres clubs”.

Javier Faus també ha assegurat que a la llarga aquest percentatge s'ha de reduir, però que és conscient que es tracta d'un procés molt lent, ja que els contractes firmats encara tenen alguns anys de vigència. A més, “hem de seguir sent competitius sent només un club esportiu contra multimilionaris i xeics”.

El vicepresident també ha explicat que en els últims 5 anys la massa salarial ha pujat un 6% (12% si es compten els variables per títols), mentre que la massa salarial de les seccions –professionals i amateurs– ha augmentat un 20% en aquests 5 anys.

stats