Barça
Esports Barça 19/07/2012

Mascherano: "Em sento valorat al Barça i no crec que triguem gaire a tancar la renovació"

L'argentí del Barça reconeix que "és molt feliç al Barça" i que la seva renovació "està molt ben encarrilada". També ha analitzat el seu procés d'adaptació al central, la rivalitat amb el Madrid, els objectius de la nova temporada i les primeres sensacions amb Tito Vilanova

Natalia Arroyo
3 min

Sant Joan DespíA Javier Mascherano li queden encara dos anys de contracte, però el club ja està treballant en la seva renovació. "És un tema que porta el meu representant. Pel que m'ha comentat, està molt ben encarrilat i no crec que triguem gaire a posar-nos d'acord. Per part meva tinc la millor predisposició per renovar perquè sóc molt feliç aquí, em sento valorat i vull seguir jugant molts anys al Barça".

"Jo vaig prendre la decisió de fer un esforç econòmic perquè entenia que venir al Barça era la millor opció per a mi –ha reconegut–. És la millor decisió de la meva carrera. Però no ho vaig fer pensant que avui em tornarien el favor". L'argentí ha confessat que no s'esperava tenir tantes opcions, si més no al mig del camp, però se sent orgullós d'haver-se "guanyat la confiança" del cos tècnic i dels companys. "Però m'hauria agradat que els meus minuts no haguessin vingut pel que han vingut, la malaltia d'Abidal i la lesió de Puyol".

Madur, reflexiu, Mascherano ha explicat que no és fàcil fer autocrítica quan un futbolista no juga i sent que al Barça ha après a entendre-ho, a ser més pacient i mirar primer què fa ell malament, abans de traslladar les culpes a l'entrenador. "Al Barça em sento més còmode de central que de mig centre", ha comentat, tot i que ha reconegut que li agradaria tenir minuts a la seva posició natural.

Analitzant la seva reconversió de mig centre a central, Mascherano ha dit: "Va haver-hi un moment en la temporada que no hi havia gaires més opcions per les lesions que jugar amb Sergio o amb mi al darrere, i el tècnic va prioritzar no desfer el mig del camp, mantenir la fluïdesa que l'equip té quan juga Busquets amb Xavi i Iniesta. No és el mateix que jugui Sergio que jo, és obvi [i riu]. Sense els conceptes que Pep em va estar donant durant un any i mig hauria sigut impossible que rendís així. I també és clau tenir un central com Gerard al costat, que ho fa tot molt més fàcil".

L'ex del Liverpool creu que està vivint un dels moments més importants de la seva carrera. "Els companys m'han fet sentir com un més des del primer dia i això m'ha ajudat molt". Preguntat per si pensa que es retirarà al Barça, ha dit que encara falta molt per pensar-hi i que no dependrà d'ell. "Si tot va bé tancarem la renovació fins al 2016. Llavors tindré 32 anys i el Barça és un club molt exigent. Si aconsegueixo tenir el nivell que reclama el Barça, potser sí, m'agradaria".

Com els seus companys anteriorment, l'argentí manté que Tito Vilanova garanteix la continuïtat sobre el model de joc que s'ha estat veient amb Pep Guardiola. "Ja sabem com treballa i intentarem ajudar-lo per mirar de guanyar el màxim de títols aquest any. No serà fàcil però estem per ajudar-lo". Mascherano també ha parlat de David Villa, a qui veu amb confiança i preparat per tornar al màxim nivell aviat.

Els objectius de la temporada passen per la capacitat que tingui l'equip de centrar-se en el joc i no entrar en guerres paral·leles, especialment contra el Reial Madrid. Mascherano sent que l'eliminació en Champions no va ser justa però sí que ha elogiat la manera com el Madrid va derrotar-los al Camp Nou. "El Madrid ens va guanyar bé, aquí. Aquesta és la realitat", ha argumentat, sincer.

Sobre els objectius de la temporada ha dit que "és una temporada important" per al grup. "Començarem ja lluitant per un títol i això és molt important per a nosaltres", ha comentat.

Preguntat per la Pilota d'Or, Mascherano ha dit que és "una decisió personal, una qüestió de gustos". "Per mi els títols compten molt, però estem parlant d'un premi individual i d'un jugador que ha marcat més de 80 gols en una temporada. El meu vot seria pel Leo, seguit de Xavi i Iniesta".

Sobre el defensa danès Daniel Agger, un futbolista que s'ha vinculat al Barça en les últimes horesDaniel Agger, Mascherano ha dit que "és un noi formidable, molt seriós i respectuós" i que té "bona sortida de pilota i s'incorpora bé des de darrere per fer gol". El preocupa que el club fitxi Javi Martínez? "Asseguraria més competència i això és un incentiu per al grup. Sempre és bo que vingui gent nova amb fam de títols i no podem pensar que perquè els resultats hagin sigut bons no ens calen reforços".

stats