BARÇA
Esports Barça 24/02/2012

Keita: "No reso perquè Guardiola segueixi, però espero que es quedi"

El jugador del Barça parla sobre la situació al seu país: "Mali és un país de pau i de tranquil·litat. No sé perquè alguns estan matant d'altres, és difícil d'acceptar"

Ara
2 min
Després de la Copa Àfrica, Keita es va tornar a exercitar al costat dels seus companys del Barça.

BarcelonaSeydou Keita ha volgut posicionar-se també sobre la renovació del tècnic blaugrana, Pep Guardiola. Ell, que és molt creient, ha assegurat que no barreja la religió amb aquests aspectes: "Jo no reso perquè Guardiola segueixi, però espero que es quedi. Tothom vol que segueixi perquè la seva importància és molt gran".

El jugador malià no ha volgut parlar del seu futur, però ha deslligat la seva continuïtat de la renovació de Guardiola: "Jo sóc jugador del Barça. El 'mister' és important per a mi, però també per a tots els jugadors de l'equip. El meu futur no depèn del 'mister'. Jo estic aquí i tinc contracte", ha comentat, i ha afegit: "No hi ha temps per parlar del meu futur. Estem en un moment molt important de la temporada. Estem al febrer i no vull parlar del meu futur ara. Estic aquí i ara el més important és l'equip".

Respecte la situació de l'equip a la Lliga, Keita ha comentat: "Ha estat difícil no poder ajudar a l'equip, però la temporada és molt llarga, lluitarem fins al final. Si canvien les dates de la Copa Àfrica seria millor pels jugadors", ha dit. I és que el migcampista ha estat concentrat un mes llarg amb la seva selecció per disputar la Copa Àfrica.

Keita creu que a l'equip li ha faltat sort en els partits a domicili: "A vegades fora de casa ha fallat la sort, perquè hem generat ocasions. El més important és que aquest equip lluitarà fins al final". I sobre els deu punts de distància amb el Madrid, ha dit: "Injusta no és la distància, però el futbol és futbol. Si el Madrid està a 10 punts és perquè s'ho mereix, però la temporada és molt llarga. El que ens ha passat a nosaltres també els hi pot passar als altres equips".

Sobre Jonathan Dos Santos, que l'any vinent formarà part del primer equip, Keita ha opinat: "Tots els jugadors del planter tenen molta qualitat i nivell per jugar al primer equip".

A banda de dir que el partit d'aquest diumenge al Calderón serà "complicat" i que és "molt important" per seguir endavant a la Lliga, Keita també ha parlat de la convocatòria de Xavi amb la selecció espanyola. "Els temes de les seleccions són delicats, si Del Bosque ha convocat a Xavi és la seva responsabilitat".

"Mali és un país de pau"

Keita també ha estat preguntat per la situació del seu país, Mali. El jugador, que després d'aconseguir passar a les semifinals de la Copa Àfrica amb la seva selecció va demanar la pau per al seu país amb llàgrimes als ulls, ha dit aquest divendres al matí: "Mali és un país de pau i de tranquil·litat. Això és un problema nou i per a mi i per a totes les persones del meu país és un tema molt difícil. No sé perquè alguns estan matant d'altres, és difícil d'acceptar. Tothom vol que hi hagi pau a Mali, perquè no necessitem tot això".

stats