Copa del Rei
Esports Barça 02/02/2011

Fins a 15 milions per a la RFEF pel Barça-Madrid a la final de Copa

Esteve Calzada preveu múltiples ingressos per a la Federació Espanyola en concepte d'entrades, drets de televisió i publicitat estàtica entre d'altres en una final entre Barça i Madrid

Redacció
1 min
El president de la RFE Ángel María Villar.

BarcelonaUna final de Copa entre el Barça i el Reial Madrid reportarà a la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) uns ingressos de 15 milions d'euros, segons un estudi publicat per Esteve Calzada, expert en màrqueting, agent de jugadors i exdirector de màrqueting del Barça.

Segons exposa Calzada, els dos finalistes no guanyaran diners, al contrari, ja que hauran d'abonar les primes als seus futbolistes i únicament el guanyador de la final aconseguirà un premi d'un milió d'euros. La RFEF, a diferència del que passa a les rondes eliminatòries, es queda amb tots els drets d'explotació relacionats amb la final.

Els drets televisius d'aquesta final tindran un valor més gran de l'habitual, i Calzada els fixa entre sis i vuit milions d'euros. Per la venda d'entrades, en el cas que es disputés el partit a Mestalla (València), els ingressos podrien ascendir als 3 milions d'euros (50.000 entrades –invitacions al marge– a una mitjana de 60 euros cadascuna).

Per patrocinis i publicitat estàtica, la RFEF podria obtenir uns 3 milions d'euros, mentre que per paquets d'hospitality (VIP) i concessions de restauració, la quantitat podria ascendir un milió més.

stats