BARÇA
Esports Barça 06/02/2012

Mascherano: "No podem pensar que tot està perdut, no fer la feina i després haver-nos-en de penedir"

El migcampista argentí reconeix que el Barça no té marge d'error per seguir lluitant per la Lliga contra el Reial Madrid, però que el que importa és el que el Barça es faci fort i guanyi tots els partits

Ara
3 min
Mascherano, amb Griezmann, de la Reial Societat. TONI ALBIR / EFE

BarcelonaEl migcampista del Barça, Javier Mascherano, ha explicat en roda de premsa que el vestidor del Barça no dóna per perduda la Lliga tot i la diferència de set punts. "Els resultats fan que canviïn les sensacions a la Lliga. Qualsevol empat o derrota del Madrid, si nosaltres guanyem, ens tornarà a ficar a la Lliga. Hem de guanyar i esperar alguna ensopegada del Madrid, però el més important és el que fem nosaltres. Però això no se sabrà fins a final de temporada. Si ells són capaços de guanyar-ho tot fins al final, seran els guanyadors", ha dit Mascherano, que ha afegit: "No podem pensar que tot està perdut i, després veure que nosaltres no vam fer la nostra feina i que el Madrid perd i llavors, haver-nos-en de penedir. No ens ho podem permetre".

"Nosaltres hem de demostrar les coses partit a partit dins del camp, guanyar els nostres partits i fer-nos forts. Sabem que no tenim marge d'error, però queden molts partits. No podem baixar els braços", ha reiterat Mascherano.

Respecte el possible passi a la final de Copa del Rei –abans el Barça s'haurà d'enfrontar al València aquest dimecres–, el migcampista argentí ha dit: "Si aquest dimecres ens toca poder passar a la final serà una alegria per a tots. Les passes positives que dones durant la temporada serveixen per a tot: per adquirir més confiança i per poder veure-ho tot amb més il·lusió".

Precisament, per aquest partit, de moment Busquets és baixa, tot i que Mascherano espera que es pugui recuperar: "Tant de bo que Busi pugui estar bé per dimecres, és molt important per a nosaltres. Si ell no hi pot ser i el 'míster' decideix que jo jugui en la seva posició, tractaré de fer-ho de la millor manera possible", ha destacat. I és que les lesions estan donant problemes a Guardiola. "Les lesions són les que són i, mentre els dies i els partits vagin passant i els resultats siguin positius, la gent que estigui lesionada s'anirà integrant i ens anirà bé. Aquest any s'ha patit molt amb el tema de les lesions, i sobretot de les importants, com les de Afellay, Fontàs i Villa", ha comentat el migcampista.

Sobre la seva suplència en els últims partits, Mascherano ha dit: "La temporada passada em va tocar jugar els partits importants per les lesions. Ara ens passa a la davantera i l'any passat, a la defensa. Jo sempre ho vaig tenir clar, que Carles [Puyol] i Gerard [Piqué] eren els titulars i que jo complia amb el que havia de fer. Jo en cada partit he de demostrar perquè estic aquí, per seguir mantenir el meu lloc". L'argentí ha parlat sobre els seus companys Puyol i Piqué: "Puyi, en els últims partits, ho ha fet molt bé i ha marcat gols molt importants, però Gerard és un gran jugador i els dos es complementen a la perfecció. Són la millor parella de centrals del món".

Respecte la possible futura renovació del tècnic, Pep Guardiola, Mascherano ha comentat: "Això ho decidirà ell quan senti que realment ha de fer-ho. El fet de classificar-nos o no per a una final no farà que el 'míster' canviï la seva decisió. No pensa d'aquesta manera, ho ha dit molts cops. No necessita dels resultats per confiar en l'equip".

Mascherano també ha parlat de Leo Messi: "Leo està molt bé. La necessitat de que ell jugui sempre la té l'entrenador, que és qui decideix si juga o no. Ell ens ajuda moltíssim. Del tema del descans, per això tenim preparadors físics i un entrenador que ens gestionen els minuts".

I finalment, sobre la gent del planter, ha dit: "És la idea que té el club i que la demostra des de fa temps. Que la gent de les categories inferiors jugui igual que el primer equip i, quan facin el salt, que no hi hagi el canvi que hi pot haver en d'altres clubs per la diferència tàctica".

stats