BARÇA
Esports Barça 31/03/2012

El Barça supera l'Athletic Club en un partit molt exigent (2-0)

Els de Guardiola guanyen gràcies als gols d'Iniesta i de Messi, de penal. La pressió dels blaugranes fa que l'Athletic no remati entre els tres pals fins al minut 80

Nuria García
2 min
Messi i Alves feliciten Iniesta pel seu gol contra l'Athletic / PERE VIRGILI

BarcelonaEl Barça ha aconseguit un important triomf en el partit de Lliga contra l'Athletic Club, el rival en la final de la Copa del Rei del proper mes de maig. Els de Guardiola i els de Bielsa han protagonitzat un bon partit, si bé la pressió del Barça ha provocat que els bascos rematessin només en una ocasió entre els tres pals en tot el partit.

El Barça i l'Athletic han sortit a la gespa i han protagonitzat uns primers minuts elèctrics. El Barça ha fet el primer xut del partit amb una rematada de Piqué (min. 5) que ha marxat fora. Dos minuts més tard, l'àrbitre ha anul·lat un gol a Thiago per fora de joc.

Després d'aquests primers minuts, el matx ha baixat de revolucions, fins que al minut 16, els bascos han fet una centrada buscant Toquero, però la seva rematada de cap ha sortit per sobre del travesser. El Barça ha seguit cercant el gol i l'hauria trobat al minut 25, però Aurtenetxe ha salvat la rematada de Piqué sobre la mateixa línia de gol.

El Barça ha endarrerit una mica les línies i això ha provocat que l'Athletic generés ocasions de perill, si bé cap ha arribat amb gaire claredat a la porteria de Valdés. El fet que el rival busqués porteria ha fet que el Barça pogués trobar més espais en atac i, així, després d'una gran recuperació d'Alexis al centre del camp, la pilota ha arribat a Messi. L'argentí ha obert cap a Iniesta, que dins l'àrea ha afusellat Gorka i ha marcat un golàs (min 39').

Abans del descans, el Barça encara ha provat sort amb una passada en profunditat d'Alexis cap a Messi que Ekiza ha salvat (min. 42) i un intent d'Adriano (min. 43) que ha aturat Gorka.

En la segona part, després d'un altre gol anul·lat per l'àrbitre, aquest cop a Messi, per un nou fora de joc, l'Athletic ha perdut una pilota en defensa i Tello, molt llest, l'ha recuperat i ha marxat cap a porteria. Javi Martínez l'ha fet caure i l'àrbitre ha xiulat penal. Messi no ha perdonat i ha xutat la pilota amb el peu esquerre molt ajustada a l'esquerra de la porteria de Gorka (min. 57).

L'Athletic ha intentat canviar el signe del partit amb els canvis i Bielsa ha donat entrada a Ander Herrera i a Muniain al descans, i a Llorente tot just uns minuts més tard. Tot i això, l'Athletic ha seguit sense trobar la porteria de Valdés, que no ha hagut d'intervenir en tot el partit. De fet, en una rematada de Muniain (min. 80) ha estat Piqué qui ha salvat des de la línia de gol la primera diana de l'Athletic.

A les acaballes, Keita ha estavellat una pilota al travesser (min. 90) després d'una bona recuperació al mig del camp.

BARÇA 2

ATHLETIC CLUB 0

Barça: Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Adriano, Thiago, Busquets, Iniesta (Xavi 76'), Alexis (Keita 82'), Messi i Tello (Pedro 61').

Athletic Club: Gorka, Iraola, Javi Martínez, Ekiza, Aurtenetxe, De Marcos, Iturraspe, Íñigo Pérez (Ander Herrera 46'), Susaeta, Toquero (Llorente 58') i Ibai Gómez (Muniain 46').

Gols: 1-0 (39') Iniesta. 2-0 (57') Messi, de penal.

Àrbitre: Mateu Lahoz (Comitè Valencià). Targetes grogues: a Toquero (51'), Iturraspe (55'), Javi Martínez (56'), Busquets (65').

stats