Barça
Esports Barça 02/04/2012

Guardiola: "La meva obsessió és trobar la manera d'atacar bé la forta defensa del Milan"

El tècnic del Barça "té esperança i fe" de trobar les ocasions de gol per marcar les diferències en una eliminatòria que considera "vital" per la il·lusió de l'equip de tornar a classificar-se a semifinals per cinquè any consecutiu, fet que defineix com "un èxit majúscul del club"

Natalia Arroyo
2 min
Pep Guardiola en roda de premsa

BarcelonaPep Guardiola ha tornat a recordar que el partit de tornada contra el Milan, i més després del delicat 0-0 de l'anada, és molt important: "Cada any entenc que el partit de quarts de final és vital, com ho són tots en aquesta fase de la temporada. Ens fa il·lusió seguir en aquesta competició. A semifinals l'equip treu el millor de si mateix".

"Demà ho hem de donar tot. Hem de sortir del Camp Nou sense poder-nos retreure res, havent-ho fet el millor possible. Si no n'hem sabut més, donarem la mà al Milan i marxarem a casa", ha dit el tècnic, que ha reconegut que no està nerviós ni preocupat. "Són els moments que més m'agraden. Saber que demà ens espera un partit d'aquesta magnitud és una sort".

Matisos tàctics

"La situació és simple, el que guanyi es classificarà a semifinals", ha dit Pep Guardiola. "Hem de guanyar el partit. Hem de plantejar el partit pensant que el Milan ens marcarà un gol perquè té la capacitat sobrada per fer-lo". L'obsessió del tècnic, segons ha reconegut, és "trobar la manera de generar ocasions de gol prop de l'àrea" i ha estat treballant molt durant tota la setmana per "trobar la manera d'atacar bé la defensa tan forta del Milan".

"Demà és vital el joc posicional, fer circular ràpid la pilota –avisa el tècnic–. La clau és tenir ocasions de gol, generar-les i després ja ens preocuparem de fer-les". Preguntat per si el Barça sortirà amb un dibuix amb tres defenses o amb quatre, Guardiola s'ha limitat a dir que "ja es veurà demà" i ha explicat que la presència o no de Xavi Hernández no condicionarà el sistema de joc. "El més probable és que sortim amb quatre", ha acabat dient.

Xavi i dominar el Milan

Sobre l'estat físic de Xavi ha dit que "si va convocat, té algunes opcions de jugar" i explica que continua arrossegant molèsties al bessó, "uns problemes que està tenint en els últims dies".

"Si el Milan ens domina és que alguna cosa estem fent malament", ha comentat Guardiola, que ha dit que els italians també saben portar el pes del partit i que "ho fan en els seus partits a Itàlia". De tota manera, ha insistit que el secret serà atacar bé.

Tornar a ser a semifinals

Davant la possibilitat que té el Barça, si supera el Milan, de tornar a classificar-se per a les semifinals de la Lliga de Campions per cinquè any consecutiu, Guardiola ha dit que seria "un èxit majúscul d'aquest club" i és una de les fites de les quals se sent més orgullós.

Sobre l'estadística que diu que Leo Messi només ha marcat un gol (de penal) en set partits contra equips italians (un total de 610 minuts en enfrontaments contra Udineses, Inter de Milà i Milan), ha explicat que "els italians són molt forts" i ha acabat fent broma sobre el fet de no fer enfadar Messi recordant-li la mala dada.

stats