Barça
Esports Barça 18/04/2012

Guardiola: "He dit als jugadors que, si hem tingut ocasions aquí, les tindrem al Camp Nou"

El tècnic del Barça ha reconegut que el resultat a Stamford Bridge "és el que és" però es mostra confiat perquè l'equip "ha generat moltes ocasions" i diu que el "repte és tornar a tenir-les"

N. Arroyo
2 min
Pep Guardiola, a Stamford Bridge

BarcelonaLa derrota del Barça 1-0 davant el Chelsea no és un bon marcador. I Pep Guardiola ho sap. Però les sensacions que ha deixat l'equip són bones i amb aquesta idea s'ha volgut quedar el tècnic en roda de premsa. "El resultat és el que és. Felicito al Chelsea pel resultat. Són les semifinals en què hem fet més ocasions, però no les hem sabut marcar. I mira que mai és senzill atacar davant deu jugadors. Ens hem plantat cinc o sis vegades davant de Cech, però no hem sabut ficar la pilota dins la porteria. El repte serà intentar tornar-ho a fer i, alguna, ficar-la dins. És el que he dit als jugadors, que si hem tingut ocasions aquí, les tindrem també al Camp Nou".

"La sensació que tinc és que ja hem guanyat, aquest any –ha dit, descartant que si l'equip no se'n surt en els propers dos partits, dissabte contra el Reial Madrid i dimarts davant el Chelsea, la temporada pugui ser dolenta–. Sé que en l'esport només queden els que guanyin. Però com hem sigut capaços d'estar ficats, per sobre de la malaltia, del fet d'anar deu punts per darrere...".

"Havíem de controlar les seves sortides per bandes i en Ramires se'ns ha escapat una sola vegada –ha descrit Guardiola, recordant l'acció de l'1-0–. Aquesta tornarà a ser la seva aposta al Camp Nou, tancar-se, esperar i sortir a la contra".

Guardiola diu que no s'imagina "al Chelsea sortint a l'atac" en la tornada al Camp Nou. "No veig la raó perquè la tornada no sigui igual que el partit d'avui. Amb molt poc et generen molt de perill. Avui els ha sortit bé, ho voldran tornar a repetir", ha explicat, deixant molt clar que no vol jutjar el plantejament defensiu de Di Matteo. I ha afegit: "No em preocupa si els jugadors marxen avui decebuts. Sé que dimarts ho tornaran a intentar".

"Si volem tornar a ser a la final, haurem de tornar a fer un gran partit. El repte és molt bonic", adverteix Guardiola, que ha acabat enviant un missatge d'ànim a l'afició, malgrat reconèixer que no serà fàcil repetir les ocasions que l'equip ha perdonat avui. "Hem generat moltes més ocasions que aquí el 2009, i moltes més que l'any passat al Bernabéu, però no les hem convertit. Si haguéssim marcat, hagués sigut un altre partit. Amb l'1-0 s'han posat molt còmodes darrere i ha sigut més difícil".

El tècnic del Barça no creu que aquest resultat canviï el plantejament de cara a dissabte en la Lliga contra el Reial Madrid.

stats