Barça
Esports Barça 31/10/2011

Guardiola: "Hem de tancar la classificació aquí per evitar angoixes"

El tècnic blaugrana no vol allargar més la confirmació d'una plaça als vuitens de final i considera de vital importància guanyar contra el Viktoria per estar tranquils. Guardiola no dóna pistes sobre l'alineació i treu importància al cansament dels seus jugadors

Natalia Arroyo
2 min
Pep Guardiola.

BarcelonaEl tècnic blaugrana ha evitat parlar clar sobre l'estat físic dels seus jugadors per no donar pistes sobre la possible alineació contra el Viktoria Plzen en un partit que podria deixar sentenciada la classificació de la Champions, que és l'objectiu de l'equip. "Quan abans es tanqui la classificació, molt millor, perquè sempre és angoixant haver de viatjar en l'última jornada amb l'obligació de guanyar". Farà rotacions? L'equip està cansat? "Hem guanyat dos dies, que no és gaire. Hem d'acabar de veure com estan alguns jugadors en l'entrenament d'ara i en el dia de demà, però tots són generosos i estaran disponibles".

"Xavi no està lesionat, només té molèsties"

En concret, ha negat que Xavi estigui lesionat, com s'ha filtrat. "Degut a la fatiga de tants partits, Xavi té unes petites molèsties al soli, que és el múscul on acumula problemes des de fa temps. Però ha jugat altres dies estant pitjor. Demà ho acabarem de valorar", ha avisat. I ha anunciat que el mes de novembre serà encara més intens i que aviat es viatjarà al Japó per jugar "un títol molt important".

No se'n refia del Viktoria

L'entrenador del Barça ha destacat la importància del duel contra el Viktoria, perquè permetria l'equip sumar tres punts vitals per segellar la classificació i "poder arribar al febrer i saber que es té la continuïtat a la Champions reservada". "Sabem què ens va fer el Viktoria al Camp Nou. És un equip que ens va fer córrer i va creuar el mig del camp més que molts altres rivals. No els vam golejar, estem avisats", ha analitzat.

Guardiola ha justificat el viatge d'Oier dient que és una decisió "logística" i per "evitar ensurts" i avisa que, d'ara en endavant, ho faran en tots els viatges de Lliga de Campions. I, sobre la convocatòria d'Alexis, ha explicat: "He volgut que viatgés perquè no s'entrenés sol a Barcelona i fes pinya amb el grup abans de marxar amb la selecció".

200 partits

El tècnic complirà dimarts 200 partits a la banqueta del Barça. "La història d'aquest club marca la importància d'aquesta xifra. Quan vaig començar, no esperava estar-m'hi quatre anys. Ja ho valorarem quan no hi siguem", ha dit. "Mentre hi ets, no m'agrada fer anàlisi de les coses". I ha afegit. "Em quedo amb l'orgull d'haver entrenat a aquests jugadors. Ells m'han fet anar millorant com entrenador. Quan es guanyen dotze de quinze títols, vol dir que s'han perdut molt pocs partits".

stats