Barça
Esports Barça 20/09/2011

Guardiola: "No ens cal empatar a Anoeta o que el Madrid perdi per saber que això serà llarg i difícil"

L'entrenador del Barça insisteix que la Lliga "és una carrera de fons" i no ha volgut descobrir quin serà el sistema de joc que utilitzarà a Mestalla contra el València, un rival "molt fort, profund i perillós en l'estratègia"

N.a.
2 min
Pep Guardiola, durant la roda de premsa. ALEJANDRO GARCÍA / EFE

BarcelonaGuardiola ha sortit en roda de premsa i ha deixat clar que l'equip arriba "bé" als difícils partits que li esperen al Barça, dimecres contra el València i dissabte contra l'Atlètic de Madrid. "Això és una carrera de fons i queden moltes jornades". I ha deixat clar que el Barça no necessita la derrota del Madrid contra el Llevant per "saber que la Lliga és llarga i complicada".

Guardiola manté el discurs de confiança sobre el seu equip i ha assegurat que res no canviarà "sigui quin sigui el resultat contra el València i l'Atlètic de Madrid". "Aquesta plantilla ha tingut un rendiment tan regular i tan alt durant tant de temps que no podem dubtar dels seus fonaments a la mínima ensopegada", ha tornat a dir.

Les virtuts del València

L'entrenador del Barça ha lloat el talent del València: "És un dels equips més forts de la lliga i ens ha creat molt perill en els últims anys". I, repassant les virtuts dels seu rival dimecres, ha dit que fa "moltes coses bé, tenen jugadors de molta qualitat, són molt profunds, bons en el joc aeri i molt perillosos en l'estratègia. Serà un partit molt maco". També ha elogiat Soldado, potser el jugador més perillós del València.

El tècnic no ha volgut donar pistes sobre quin serà l'esquema tàctic que utilitzarà a Mestalla. L'any passat no va jugar amb tres, ha explicat, "sinó amb cinc defenses". "Amb tres darrere és un risc i amb equips forts és molt perillós. Amb quatre en defensa pots relaxar-te una mica en algun moment i hi estem més acostumats. Veurem demà què fem".

Sobre Qatar

Guardiola ha sigut diplomàtic i ha dit que li sembla bé que la decisió de patrocini quedi en mans dels socis, però ha afegit: "Els anys que vaig ser al Qatar, em van tractar molt bé. Hi he deixat amics musulmans. És el país islàmic més obert a Occident".

stats