Barça
Esports Barça 16/03/2012

Guardiola: "El més important és que es curi Abidal, no si el grup surt reforçat d'això"

El tècnic, en la línia del que han anat dient els companys de vestidor del jugador francès en les últimes hores, ha donat molts ànims a Abidal i diu que "se'n sortirà"

N. Arroyo
2 min
Abidal i Messi somriuen a l'entrenament al BayArena

BarcelonaPep Guardiola ha comentat en roda de premsa la notícia que ahir va anunciar el club sobre el transplantament de fetge al que s'haurà de sotmetre Éric Abidal. "L'Éric ja sap que ens té al seu costat. És una persona molt estimada. Ara el que compta és trobar remei a aquesta malaltia, que es curi, i que pugui seguir vivint la vida amb normalitat amb la seva gent".

El tècnic del Barça ha afirmat que el més important no és si això fa més fort al grup o no, sinó que el jugador francès es curi. "Està malalt. L'hem de curar. Això és l'únic important, això és el que hem de fer. No importa si això serveix per motivar al grup o no".

"Abidal és insubstituïble –ha comentat–. El que ell ens dóna no ens ho dóna ningú més al camp. Però això ara és secundari. Ja trobarem solució, amb els jugadors del filial i la resta del primer equip".

Guardiola ha recordat que aquesta situació és habitual en la societat. "Això que ha passat amb el Tito i l'Éric passa, per desgràcia, amb moltes famílies al món".

L'entrenador ha explicat que el jugador no ha deixat d'entrenar-se ni un sol dia, malgrat conèixer que havia de fer-se el transplantament. "Quan vam saber la notícia, vam parlar amb els metges i vam pactar que ell jugaria mentre se sentís bé".

"Quan un és bona gent, tothom se l'estima –ha comentat Guardiola–. Si ell rep tanta estimació és perquè s'ho ha guanyat. L'ovació que li va donar el Camp Nou quan va tornar va ser una de les experiències més boniques que he viscut en un camp de futbol".

L'entrenador ha agraït als periodistes que haguessin tractat amb tant de respecte la notícia d'Abidal, que molts ja sabien o intuïen abans que el club ho confirmés.

stats