Barça
Esports Barça 21/10/2011

Guardiola: "El seu president potser no s'ho pensa, però ja li dic jo que el Sevilla és un dels grans"

El tècnic del Barça preveu un partit molt difícil contra els andalusos per la seva "potència en atac" i "la bona defensa que organitza Marcelino". Guardiola ha valorat altres aspectes de l'actualitat blaugrana com l'acte d'ahir a La Masia, la recuperació de Cesc i la figura de Xavi

Natalia Arroyo
2 min
Josep Guardiola durant la roda de premsa prèvia a la Supercopa.

BarcelonaGuardiola no ha donat cap pista sobre si Cesc, que avui ha rebut l'alta mèdica i que "s'ha entrenat molt bé", jugarà contra el Sevilla, un "dels grans d'aquesta Lliga" i un equip que "es defensa molt bé i surt molt fort al contraatac". El tècnic del Barça preveu un partit molt difícil, "una dura prova".

També ha valorat "l'emotiu acte" d'inauguració de la Masia i ha deixat clar que no s'ha de tenir pressa per fer debutar els joves del planter al primer equip perquè aquest és un procés "que necessita temps i que és molt difícil".

Cesc, disponible

Sobre el retorn de Cesc, Guardiola diu que "és una molt bona notícia que torni a estar disponible", però no ha volgut donar cap pista sobre si el farà jugar o no. "Hem d'esperar a demà per veure què fem, si va convocat o si entra a l'onze", ha comentat.

Sevilla, un gran equip al contraatac

En relació amb el seu proper rival, el Sevilla, Guardiola ha elogiat la tasca del seu tècnic, Marcelino, "que ja va demostrar amb el Racing que és un gran entrenador defensivament". Quin partit preveu? "Sé que ens taparan els passadissos interiors i que el Sevilla té molta cama a dalt. Navas és molt profund i té un gran joc per fora. Són un equip molt poderós a l'espai, surten molt ràpid a l'atac i volen jugar. Després del Madrid, és el millor equip al contraatac d'aquesta Lliga. Serà una prova dura per veure com estem".

Els joves del planter i la situació del filial

En relació amb la inauguració de La Masia d'ahir i sobre els futurs aspirants a debutar al primer equip, Guardiola ha deixat clar que "el procés fins arribar i consolidar-se al primer equip és molt difícil". "Només que un arribi ja és un èxit rotund", ha insistit.

Sobre els mals resultats del filial, Guardiola ha recordat que "si la pretemporada del primer equip ha sigut difícil, la del filial ha sigut pitjor". "No em preocupa, conec l'Eusebio i sé que estan en bones mans. Són nanos molt joves, costa arrencar i més si han perdut dos jugadors que aportaven tants gols com Nolito i Jonathan, que ara està lesionat. El més important és que cada dia juguen millor però les derrotes també són formació. Paciència".

Xavi, insubstituïble

El tècnic del Barça ha confessat que "Xavi serà difícil de substituir pel que és dins el camp i per l'alegria que aporta dins el vestuari". Però el que és segur, diu Guardiola, és que "és impossible canviar peça per peça". "És important que els més joves comencin a tenir minuts mentre aquests –en referència a Xavi, Puyol, Iniesta i companyia– hi siguin. Han d'anar entrant de mica en mica".

El primer equip necessita Isaac Cuenca

Sobre Cuenca ha dit que "probablement l'equip el necessitarà perquè a dalt anem justets" i que Pedro i Villa acumulen molts minuts i podrien necessitar un relleu contra el Sevilla. "És un jugador molt atrevit en l'un contra un i defensivament treballa molt".

stats