Barça
Esports Barça 09/04/2012

Guardiola: "Donem per fet que guanyarem el Madrid al Camp Nou i aquí ens equivoquem"

El tècnic del Barça ha enviat un missatge contundent a l'afició per rebaixar l'eufòria i recordar-li que "quatre punts contra aquest Madrid segueixen sent molts" i que és un error fer "matemàtiques" i desconcentrar-se

Natalia Arroyo
2 min
Guardiola al Camp Nou

BarcelonaPep Guardiola ha atès els mitjans de comunicació en la roda de premsa prèvia al partit de Getafe. Però del Getafe se n'ha parlat poc, i gairebé tota l'atenció l'ha centrada la remuntada del Barça al Madrid i les possibilitats blaugranes de retallar quatre punts al conjunt blanc. "En tota la història de la Lliga, ningú ha remuntat 10 punts al Madrid. Ara sembla que ja ho tenim i és una tasca dificilíssima. Quatre punts segueixen sent molts i molts punts, i més contra aquest Madrid. Es dóna per fet que guanyarem el partit al Camp Nou i aquí ens equivoquem. Aquests tres punts que ja sumem els haurem de guanyar".

El tècnic del Barça lamenta que la gent es dediqui a fer "matemàtiques" i recorda que el Barça té compromisos encara molt difícils, contra el Getafe, el Llevant, i que només disposa "de tres defenses del primer equip". "Guanyar 15 partits seguits és dificilíssim. I ara sembla que ja ho tenim. Hem retallat punts, sí, però ells encara poden fallar i nosaltres no tenim cap marge d'error".

"No m'agradaria que, com a club, cometéssim l'error de pensar que, remuntats sis punts, ara retallar-ne quatre més és fàcil –ha afegit Guardiola–. Queden encara molts partits i si no fem les coses bé ensopegarem. Haurem de tornar a fer un gran partit per guanyar demà. Però hi ha més possibilitats de fallar en els propers partits que de no fallar, i encadenar 15 victòries és dificilíssim. Que ho haguem fet un cop no significa que ho hàgim d'aconseguir cada vegada. I perdre temps a pensar què faran els altres, on no podem incidir, és encara més difícil".

Guardiola ha reconegut que no vol "trencar la il·lusió" a l'afició perquè "és evident que guanyar la Lliga amb quatre punts de diferència és menys difícil que amb deu", i ha explicat que els jugadors "ja saben què han de fer: somriure poc i córrer més". "En aquesta plantilla durant aquests anys hi ha hagut molt poca relaxació", ha subratllat, elogiant els seus futbolistes.

"No vull que ara comencem a mirar-nos el melic i a deixar de fer les coses que ens han portat fins aquí –ha repetit–. M'interessen les nostres matemàtiques, no les que es fan a 600 quilòmetres. Si ens despistem ara, fallarem. I no podem permetre'ns-ho". I ha afegit: "Aquests quatre anys no han servit per educar la gent. Ja veureu, si fem un empat, com tornaran les crítiques".

Sobre la puntada de Pepe a Arbeloa, l'entrenador del Barça s'ha limitat a oferir un mig somriure. Pel que fa a l'estat físic de Dani Alves i Gerard Piqué, ha confirmat que "són dubte". "S'haurà d'acabar de veure com es troben demà, però amb el calendari que tenim, ara per ara són dubte seriós".

"La història d'aquest club ens demana seguir sent humils –ha dit amb contundència, al final de la roda de premsa–. No estem fets per creure'ns els millors. La nostra obligació és ser-hi fins al final, ser allà per competir per tots els títols. Però aquesta Lliga la podem perdre, podem perdre contra qui sigui i el Chelsea ens pot eliminar, tenen molts jugadors amb experiència. No sé quin llibre d'autoajuda llegeix la gent per pensar que ho guanyarem tot d'aquí fins al final. Si no estem preparats, tindrem un ensurt perquè tenim uns rivals molt forts".

stats