Barça
Esports Barça 04/07/2012

Unes 2.000 persones homenatgen Jordi Alba a l'Hospitalet

El futbolista, flamant guanyador de l'Eurocopa, ha sigut aclamat des del balcó de l'Ajuntament pels veïns de la seva ciutat natal

M. Molina
2 min
Unes 2.000 persones han acompanyat Jordi Alba a L'Hospitalet

L'Hospitalet de LlobregatJordi Alba ha sigut homenatjat aquest dimecres a l'Hospitalet de Llobregat després de guanyar, aquest cap de setmana, l'Eurocopa amb la selecció espanyola. El lateral, que a més acaba de fitxar pel Barça, ha visitat la seva localitat natal, on ha sigut aclamat per unes 2.000 persones que han omplert la plaça de l'Ajuntament.

En una setmana atapeïda d'actes, i després d'acomiadar-se del València (club en el qual ha jugat tres temporades), el lateral s'ha traslladat a la seva localitat natal. I és que a l'Hospitalet havien decidit retre-li un homenatge com a guanyador de l'Eurocopa. "No ho vam dubtar ni un instant, sabíem que havíem de fer alguna cosa", ha dit Cristian Alcázar, regidor d'Esports de la localitat.

Ha sigut un acte breu, però ple d'emocions. Alba havia de sortir al balcó cap a les vuit del vespre, però centenars de nens (alguns amb la samarreta blaugrana, altres amb la de la selecció espanyola) ja esperaven a la plaça per veure el seu ídol.

Alba ha arribat a l'Ajuntament cap a les set de la tarda, i ha sigut rebut per l'alcaldessa, Núria Marín. "Tots recordem com, després d'acabar la final de l'Eurocopa, el Jordi va tenir un record per la seva ciutat. Per això, igual que tu duus l'Hospitalet al cor, la ciutat vol demostrar-te que també et duu a tu al cor", li ha dit Marín.

Jordi Alba, que acaba de fitxar pel Barça, oferirà aquest dijous la roda de premsa de presentació amb el seu nou club. Tanmateix, els periodistes que han cobert l'acte d'homenatge no han dubtat a preguntar al futbolista sobre el seu futur com a jugador culer, i la polèmica sobre la convocatòria amb la selecció espanyola per als Jocs Olímpics de Londres 2012.

A les vuit, amb puntualitat suïssa, Jordi Alba ha sortit al balcó de l'Ajuntament, on ha sigut aclamat pels dos milers de ciutadans, que, per fi, veien el seu ídol, que duia penjada al coll la medalla que l'acredita com a campió de l'Eurocopa d'enguany.

Allà mateix ha rebut 'L'Acollidora', una reproducció de l'escultura que presideix la rambla Just Oliveras del municipi i que simbolitza pel consistori "el tarannà obert i acollidor que caracteritza l'Hospitalet".

I, tornant cap a dins, encara hi ha hagut temps per atendre els més petits. Amb paciència i un somriure de felicitat als llavis, Alba ha satisfet aquells petits que han aconseguit pujar al primer pis per rebre, en forma d'autògraf, un record del seu ídol.

stats