COMUNICACIÓ
Esports Barça 09/03/2011

Els diaris britànics critiquen l'expulsió de Van Persie i diuen que van ser "robats" i "perseguits"

'The Sun' fa un joc de paraules amb el cognom de Van Persie i el terme 'perseguits' i titula: "Persicuted". El 'Daily Mail' va més enllà i diu: "We were Rob-ed" ("Ens han robat"). 'L'Équipe', en canvi, defensa el Barça i titula: "Indiscutible"

Redacció
4 min
The sun

BarcelonaDiferents punts de vista aquest matí sobre la victòria d'ahir del Barça davant l'Arsenal. Mentre la premsa catalana destaca el joc blaugrana i l'èpica del partit, els diaris anglesos se centren en l'expulsió de Van Persie, que va deixar l'equip britànic amb 10 homes. Els madrilenys 'As' i 'Marca' s'han afegit a les crítiques per l'expulsió.

La premsa anglesa no oculta el seu descontentament amb el resultat del partit. L'expulsió de Robin Van Persie, la seva cara d'incredulitat i la trifulga del tècnic Arsène Wenger amb l'àrbitre Massimo Busacca manen avui en la secció esportiva de tots els diaris britànics, que a més mitifiquen el "mag Messi".

The Times titula "'Referee killed us', says Wenger after Arsenal defeat", sentenciant que l'àrbite va matar el partit (i de retruc, l'Arsenal) quan va expulsar el seu jugador en una acció dubtosa. The Guardian mostra "Ten-man Arsenal unravel as Lionel Messi weaves his magic for Barcelona", posant en relleu la decepció dels 10 homes de l'Arsenal. "L'Arsenal, batut pel Barça" és el titular de The Telegraph.

L'habilitat de l'astre argentí per "destrossar els somnis europeus de l'Arsenal", com assenyala el Daily Express, i lliurar la victòria als locals (3-1) és comentada pels articulistes britànics, per als quals el desenllaç d'ahir a la nit davant el Barcelona va suposar "una nova humiliació" per a l'equip de Cesc Fàbregas.

Si bé Messi va tornar a recuperar el protagonisme perdut a Londres, l'actuació de Cesc s'ha endut alguna crítica, encara que perdonada per la baixa forma amb la qual el jugador va arribar a la cita.

"El talismà de l'Arsenal, Cesc, obre la porta al Barcelona i al seu mag", titula The Guardian sobre el campió del món, que portava tretze dies de baixa per una lesió muscular i va haver d'accelerar la seva recuperació per no perdre's de nou, com en la campanya anterior, el duel a Barcelona.

El sensacionalista The Sun confirma en el seu gran titular que l'Arsenal va jugar sentint-se "persicuted", terme amb el qual el diari es refereix a les "pobres" decisions arbitrals, a la persecució que hi va haver cap als visitants i al càstig que va trobar Van Persie, el cognom holandès del qual s'assembla al verb en anglès persecute. El Daily Mail va més enllà i acusa directament Massimo Busacca de "robar" el partit a l'Arsenal. "We were Rob-ed!", exclama el diari. Es tracta d'un joc de paraules per dir en anglès que "ens han robat" mitjançant una clara referència al nom del jugador més afectat: Robin (Van Persie).

'L'Équipe' defensa el Barça

L'Équipe francès obre portada amb un imponent "Indiscutible", remarcant així el bon joc blaugrana per sobre de l'expulsió, que el diari considera justa. La Gazzetta dello Sport mostra un "E' sempre FantaBarça Arsenal spazzato via", explicant que el Barça va fer volar pels aires l'Arsenal en un partit que s'hauria pogut complicar si l'Arsenal hagués aprofitat l'ocasió que va tenir a pocs minuts del final i que va salvar magistralment Mascherano.

Els madrilenys s'apunten a les crítiques

La victòria blaugrana no és la notícia d'obertura de la premsa esportiva de Madrid. Marca, però, no s'està de dir en la informació que col·loquen a la part de baix de portada que l'àrbitre "va fer fora injustament Van Persie". La informació l'encapçala el títol "Súper Messi dóna el passi a un Barcelona que un altre cop juga contra deu". L'As insisteix amb l'actuació de l'àrbitre i destaca en un racó de la portada: "L'expulsió de Van Persie va enlletgir l'exhibició del Barça".

Elogis de la premsa catalana

"Somni", "èpica" i "patiment" són les paraules més repetides en les portades d'aquest matí de la premsa catalana. "A quarts amb patiment", titula l'ARA. "El Barça aprofita l'expulsió de Van Persie per liquidar l'Arsenal per 3 a 1 i passa a quarts de final", afegeix.

"Grandíssim Barça" és el titular escollit per l'Sport. El diari esportiu barceloní ho il·lustra amb una foto de Messi celebrant un dels seus gols. "Messi va liderar un triomf de campió", diu el subtítol. El Mundo Deportivo, en canvi, es decanta per obrir l'edició amb "Pas a Wembley". El 9 esportiu titula "Això és futbol".

El Periódico es decanta pel titular "Èpica de Champions". I afegeix: "Doble remuntada del Barça en l'eliminatòria contra l'Arsenal". La Vanguradia escriu: "Victòria per somiar". I ho completa amb aquest subtítol: "El Barça va patir per descavalcar l'Arsenal però va aconseguir fer un pas més cap a Wembley". El País diu: "Messi col·loca el Barça en els quarts de la Champions".

stats