Barça
Esports Barça 25/04/2012

La premsa portuguesa augura "la caiguda de l'imperi" del Barça després de ser eliminat

El més contundent és el diari esportiu 'À Bola', que compara l'hegemonia blaugrana amb l'Imperi romà i situa el Reial Madrid com a futur dominador del futbol mundial

Efe
2 min
La web del diari esportiu portuguès 'À Bola'

LisboaLa premsa portuguesa analitza avui la derrota del Barça davant el Chelsea a la tornada de les semifinals de la Lliga de Campions com "la fi de cicle" de la superioritat dels blaugranes al futbol europeu.

"Com Roma, que va dominar Europa durant segles, també hi haurà caiguda l'imperi del 'tiki-taka' del Barça?", es pregunta el diari esportiu 'À Bola'. El diari assenyala que el Barça ha arribat a un final de cicle de cinc anys, però reconeix que "els vençuts" mereixen "honors" pels seus èxits aconseguits entre 2006 i 2011, i especialment el seu "César", Pep Guardiola.

"Va ser el cervell de la màquina destructora en què es va tornar el Barça, amb una estratègia basada en els centurions, especialment en el seu general Lionel Messi", destaca. La publicació conclou que "cau així el futbol-meravella però roman la llegenda" i vaticina que el pròxim "imperi" futbolístic pot ser el Reial Madrid.

L'altre gran diari esportiu de Portugal, 'Record', va equiparar la derrota a una "maledicció" que obstaculitza a un campió europeu revalidar el seu títol des que el Milan ho va aconseguir a finals de la dècada dels vuitanta, quan va guanyar l'Steaua de Bucarest en 1989 i al clàssic portuguès Benfica el 1990.

A la premsa generalista el diari 'Público' coincideix a considerar que el club "blaugrana" viu "els temps més negres del consolat de Guardiola". El diari destaca la impotència del Barça al Camp Nou per veure's incapaç de superar un Chelsea en inferioritat numèrica i va descriure com dos estocades en la psicologia de l'equip el gol de Ramires i el penal de Messi. "El gol de Ramires va anul·llar l'adversari. I el penal fallat per Messi va fer la resta, anestesiar al seu equip", conclou.

stats