Barça
Esports Barça 19/04/2012

La premsa britànica lloa a un veterà Chelsea que "va atordir" al Barça

Els quatre principals diaris d'Anglaterra destaquen la bona defensa d'un Chelsea contra qui els pilotaires blaugranes van estavellar-se "una vegada i una altra"

Efe / Ara
2 min
Drogba controla una pilota abans que Puyol

LondresLa premsa britànica aplaudeix avui l'actuació de la "vella guàrdia" del Chelsea, que ahir "va atordir" al Barça en les semifinals de la Lliga de Campions a Stamford Bridge (1-0) liderada per l'ivorià Didier Drogba.

"Roberto Di Matteo va rendir tribut a la vella guàrdia del Chelsea i va respondre als seus crítics després del gol de Drogba, que atorga als 'blues' un avantatge crucial de cara al partit de tornada a Barcelona", assenyala el diari 'The Independent'.

El rotatiu recalca que el conjunt anglès va sumar anit la seva tercera victòria sobre els blaugranes des que el petrolier rus Roman Abramóvitx va comprar el club, amb una alineació en la qual, a més de Drogba, de 34 anys, estaven enquadrats altres veterans com els anglesos John Terry i Ashley Cole, tots dos de 31.

"El vell Didi (Drogba) silencia les crítiques", subratlla per la seva banda el sensacionalista 'The Sun', en referència als nombrosos retrets que han collit els 'blues' durant una temporada grisa en la qual es mantenen sisens en la Premier League, fora dels llocs europeus.

El davanter ivorià "va ser l'heroi d'una nit de Lliga de Campions inoblidable" pel Chelsea, afegeix el diari, que dedica la seva portada esportiva a una imatge de la salutació militar que va fer Drogba després de marcar l'únic gol de la nit a Stamford Bridge, en el descompte del primer temps.

'The Guardian', per la seva banda, suggereix que el davanter va consumar anit una "venjança" pel que va passar en la semifinal de 2009, quan va ser suspès amb cinc partits per enfrontar-se a l'àrbitre després de quedar els 'blues' eliminats a mans del Barça.

"L'actuació d'anit de Drogba va incorporar tots els elements del seu repertori, des del gol decisiu fins a nombrosos exemples d'histrionisme amb els quals es va jugar la targeta groga", explica el diari.

La motivació extraordinària del davanter davant els de Pep Guardiola explica, segons 'The Guardian', per què el tècnic Di Matteo el va situar en la punta d'atac, en lloc de l'espanyol Fernando Torres, autor de set gols en els deu enfrontaments que acumulava contra el Barça.

"El Chelsea va demostrar anit que amb voluntat, de vegades, es pot superar a l'habilitat més temible", assenyala 'The Times', diari pel qual la victòria del quadre anglès representa "el triomf del valor i la determinació".

Els de Guardiola, explica el rotatiu, "van tocar i van tocar la pilota, però no van poder derrocar al Chelsea", i Xavi Hernández, Andrés Iniesta i Leo Messi van xocar una vegada i una altra contra els anglesos Gary Cahill i John Terry.

stats