Supercopa d'Europa
Esports Barça 26/08/2011

El Barça busca el 12è títol de Guardiola en una gran final contra el Porto per continuar alimentant el mite

L'equip blaugrana i el portuguès es juguen aquest divendres (20.45 hores, TV3 i La 1 de TVE) la Supercopa d'Europa a l'estadi Louis II de Mònaco

Albert Solé
1 min
Entrenament del Barça a Mònaco.

Mònaco (enviat especial)Avui, a l'estadi Louis II de Mònaco (20.45 hores, TV3 i La 1 de TVE) es viurà una altra gran final i, per tant, un altre gran repte per a aquest Barça. El Porto des de fa molt de temps és un dels gran clubs d'Europa (té dues copes d'Europa), amb els alts i baixos habituals, i actualment és en un dels moments dolços de la seva història.

La temporada passada el Porto va guanyar el triplet (lliga i copa portuguesa i Europa League) molt merescudament, amb una autoritat esfereïdora, i Guardiola, com fa habitualment, no es va estalviar cap elogi.

Si aquest vespre el Barça supera el Porto i guanya la Supercopa d'Europa -serà el quart títol del 2011-, Pep Guardiola ja podrà presumir de ser l'entrenador del Barça a la història que més copes ha guanyat (12), una més que el seu mentor, Johan Cruyff.

Tot i que el Porto ja no l'entrena el tècnic que va aconseguir el triplet, André Villas-Boas, el tècnic actual és el segon del curs passat, Vítor Pereira, i, per tant, l'estil de joc no canvia. Entre els jugadors importants del curs passat que avui no seran sobre la malmesa gespa de l'estadi Louis II, destaca, sobretot, el del seu davanter titular, el colombià Radamel Falcao, que ha estat traspassat a l'Atlètic de Madrid.

Amb aquesta notable baixa, el líder i referència del Porto és ara el brasiler Hulk, un extrem amb una potència extrema.

stats