Mundial de Clubs
Esports Barça 17/12/2011

El Barça busca el seu segon Mundial davant d'un Santos que arriba a la final desafiant

L'equip brasiler i el català juguen aquest diumenge (11.30 hores, Tele 5) la final del Mundial de Clubs al al Nissan Stadium de Yokohama (Japó)

Toni Padilla (enviat Especial)
2 min
Entrenament del Barça.

YokohamaEl Santos viu la seva primera final per ser campió del món des del 1963. El Barça busca ser el primer club que guanya dos Mundials de Clubs des que es va reformular la competició.

La final de Yokohama presenta un menú difícilment millorable, amb un equip brasiler que fa patxoca, amb diferents internacionals de la canarinha que encara no han acabat a Europa i la mística de la samarreta blanca que Pelé va convertir en una icona global. Un rival que desafia el Barça obertament amb el seu joc físic perillós a la contra. Un rival que sap perfectament que el favorit és un Barça que fa dos anys, amb aquell gol amb el cor de Messi, es va treure de sobre l'espina de no haver guanyat mai aquesta competició.

L'escenari no és senzill precisament perquè el Santos té un bon equip i la mística dels equips grans de Sud-amèrica. A més, l'equip de Muricy Ramalho excel·leix en alguns aspectes del joc que creen problemes al Barça.

Al Japó el duel es ven amb les cares de Messi i Neymar. El jove talent brasiler, que ahir es va desfer en elogis sobre el Barça i Messi, és el rostre mediàtic d'un Santos que sempre busca atacar a partir de la recuperació (té molta força al mig del camp amb homes com Elano, Henrique i Arouca) i la contra. Ramalho ha intentat dotar d'ordre defensiu l'equip per donar llibertat a Ganso, Neymar i Borges en atac, però exceptuant el lateral dret Danilo li ha quedat una defensa un pèl lenta i estàtica que pot patir amb els menuts jugadors del Barça. Jugadors que físicament arriben més cansats perquè el Barça fa menys dies que és al Japó.

stats