Lliga de Campions
Esports Barça 18/03/2011

El principal perill del Xakhtar Donestk són els jugadors brasilers que té al mig del camp i al davant

L'equip ucraïnès es va desfer amb molta autoritat de la Roma en els vuitens de final (2-3 i 3-0), i va ser el líder del seu grup en la lligueta, per davant de l'Arsenal

Adrià Soldevila
1 min
Els jugadors del Xakthar s'entrena abans de rebre la Roma.

BarcelonaEstà clar que el Xakhtar Donestk és el rival més assequible, juntament amb el Schalke 04 de Raúl, que li podia tocar al FC Barcelona. Però està clar que un cop a quarts de final de la Lliga de Campions, tots els rivals són complicats, tots els equips tenen una gran qualitat.

La principal atracció de l’equip ucraïnès és la presència a l’eix de la defensa de l’exblaugrana Dmitro Txigrinski, però el Xakhtar és, realment, un equip al qual li agrada tenir la pilota. El domini de la pilota passa, principalment, pels peus del seu constructor, el brasiler Jadson (dorsal 8). És un equip que juga bé per les bandes, amb dos interiors molt ràpids com els també brasilers Douglas Costa i Willian, i amb un interior amb característiques ofensives, el croat Darijo Srna, el capità i principal estrella de l’equip. Al davant, un altre brasiler, l’ex de l’Arsenal, Eduardo, un davanter ràpid i golejador, capaç de treure ocasions d'allà on no n’hi ha.

El Xakhtar, precisament, ve d’eliminar la Roma contundentment. A l’Olímpic de Roma, el Xakhtar ja va guanyar per 2-3, amb una exhibició a la primera part del partit. Ja a la tornada i amb la Roma bolcada, el Xakhtar va saber aprofitar les seves qualitats al contraatac per matar l’equip italià, amb una golejada per 3 a 0.

En definitiva, un rival competitiu, però que no ha de ser un problema per a aquest Barça.

stats