Barça
Esports Barça 15/06/2012

"Si el Pep hagués marxat a un altre club, potser jo no seria aquí": la roda de premsa de Tito, en 10 frases

El ja tècnic del Barça ha assegurat que "perdrà totes les comparacions" amb Guardiola, però que "no el preocupa", i que la relació amb el president és "boníssima"

M. Molina
2 min
Tito Vilanova, després d'haver firmat el contracte com a nou entrenador del Barça / PERE VIRGILI

BarcelonaTito Vilanova ha començat la compareixença davant els mitjans llegint un comunicat breu. Visiblement nerviós, l'ha dit amb pressa. De mica en mica s'ha anat asserenant i ha acabat transmetent amb confiança i una punta de caràcter. Aquest és el resum de la roda de premsa en deu frases:

  • 1. "La meva relació amb el president? Boníssima! Si no, no seria aquí. Si abans de començar ja tinguéssim mala relació, estaríem arreglats".
  • 2. "Tinc la sort de conèixer Messi des que era un nen. La seva actitud em continua semblant la mateixa. És un dels jugadors més fàcils de portar dintre el vestidor. Estic convençut que ens entendrem".
  • 3. "Hi dedicaré les mateixes hores que abans, ni més ni menys".
  • 4. "Perdré totes les comparacions amb el Pep. Totes. En sóc conscient. Però no he vingut aquí per competir amb ningú".
  • 5. "He tingut la gran sort de guanyar 14 títols com a segon entrenador. Si ara en guanyo un altre, no em farà més il·lusió que la resta. I si marxo sense guanyar-ne cap més, me n'aniré amb 14 títols".
  • 6. "Dani Alves es queda. S'ha parlat de la seva marxa, però no entenc el motiu. I de les incorporacions? Volem reforçar la defensa amb un lateral esquerre i un central. I al davant no hi ha previst fitxar ningú".
  • 7. "El Pep era qui transmetia el missatge, però moltes coses me les consultava. En la majoria, hi estàvem d'acord. Després de 5 anys mai no hi va haver cap mala cara ni cap mala paraula. Crec que no hi ha cap matrimoni al món que ho superi, després de les hores que vam passar junts".
  • 8. "Encara no està definit l'organigrama. Només és segur que Jordi Roura serà el segon entrenador. Un dels motius és que necessito algú que sàpiga fer la feina de segon entrenador, no puc agafar algú i ensenyar-n'hi, perquè no tinc temps. És amic meu, però independentment d'això, si no fos vàlid, no seria aquí".
  • 9. "Possiblement, si el Pep se n'hagués anat a un altre club, jo no seria aquí. Ell em va animar a acceptar el repte".
  • 10. "Després del partit del Chelsea, el Pep em crida al seu despatx i em diu que volia descansar. I em diu que possiblement el club m'oferirà l'equip. He de dir que en un principi em sorprèn. Així queda aquella nit, i l'endemà hi ha una nova reunió amb el president. I en aquell moment és quan m'ofereixen entrenar l'equip. Jo els dic que necessito uns dies per pensar-hi, perquè també he tingut un desgast important, hi he dedicat moltes hores, i més venint de la situació personal que venia. Però per un català, i un culer, era conscient que aquesta oportunitat era única i que possiblement no es repetiria. Hi vaig pensar i vaig acceptar".
stats