BARÇA
Esports Barça 16/04/2012

Iniesta, sobre el seu gol a Stamford Brigde el 2009: "Va ser un moment molt especial i intens per a tots"

El jugador diu que no hi ha cap secret per marcar gols importants com el que va aconseguir contra el Chelsea a les semifinals del 2009, que va permetre que el Barça jugués la final de la Champions

N. García
3 min
Andrés Iniesta en roda de premsa abans d'anar a Londres

BarcelonaAndrés Iniesta ha estat l'encarregat de sortir en la roda de premsa abans que l'equip blaugrana s'exerciti per últim cop a Barcelona i marxi cap a Londres. El jugador blaugrana ha recordat el seu gol a Stamford Brigde a les semifinals de la Lliga de Campions de l'any 2009, també contra el Chelsea. "És inevitable que es torni a recordar aquells moments que vam viure. És bonic recordar el que va passar. Va ser un moment molt especial i molt intens per a tots, no només per a mi. El món segueix, el temps passa i ara hi tornem a anar en un altre moment i en una altra situació". Preguntat per quin és el seu moment més especial, Iniesta recorda el dia del seu debut amb el Barça. "Més enllà dels gols, el debut és un altre moment especial de la meva carrera".

"He tingut la sort i el privilegi de fer gols molt significatius i importants, però no hi ha cap secret. És el destí, el moment. Només puc dir que estic molt orgullós de poder-ho haver experimentat en primera persona i d'haver fet feliç de manera directa o indirecta molta més gent", ha assegurat el jugador blaugrana, que ha afegit: "Tinc la convicció, la il·lusió i les ganes de fer un gran partit dimecres, perquè és el que ens exigirà el Chelsea. El més important no és si jo faig un altre gol a Stamford Brigde o no, el més important és que l'equip pugui arribar a la final, independentment dels gols".

"El que puguem viure dimecres no tindrà res a veure amb allò, per la situació i pel moment", ha assegurat el manxec. Sobre el Chelsea, Iniesta ha dit: "El Chelsea té més experiència que anys enrere i ha canviat jugadors. Va ser molt fort i aquest any també ho serà. Serà una eliminatòria molt bonica".

"Quan quedes eliminat en l'últim sospir és dolorós en el món de l'esport. Ara ens tornem a enfrontar i les ganes de guanyar-nos són significatives. Si fos a l'inrevés també tindríem ganes de derrotar un rival com el Chelsea o com nosaltres per poder jugar una final de la Champions. Tot i això, esperem que les coses ens vagin bé", ha afegit.

Sobre com sortirà el conjunt blaugrana, Iniesta ha comentat: "Sempre sortim amb la intenció de guanyar. Quan surts al camp no penses en l'empat, penses a guanyar. Sabem que hi ha un partit de tornada, però la nostra intenció és obtenir un bon resultat. Tenim la tornada aquí, amb la nostra gent. Seran 90 minuts durs i hem d'intentar cometre les mínimes errades perquè no ens penalitzin gaire".

Preguntat per si es desconcentraran pensant en el partit contra el Madrid dissabte, Iniesta ha dit: "Estem a 180 minuts d'una final de Champions. Dijous ja pensarem en el clàssic, però si ara pensem en alguna altra cosa que no sigui el Chelsea ens equivocarem. Els cinc sentits han de ser a Londres".

Iniesta és optimista respecte al tram final de temporada: "L'equip està bé. Cada temporada signaríem tots d'arribar a aquestes dates i estar optant a tot: una final de Champions, lluitant per la Lliga. Això és el que em fa realment optimista. L'equip ha lluitat molt durant aquests mesos. Volem guanyar títols. A la Champions, respectant el Chelsea, depenem de nosaltres. A la Lliga depenem d'alguna errada del líder, però he de ser optimista. Hem de tenir confiança per aconseguir tots els triomfs que ens falten a la Lliga per intentar lluitar pel campionat".

I és que en aquesta setmana el Barça es juga la continuïtat a la Champions i seguir lluitant a la Lliga. "Mirant anys enrere i mirant aquestes dates, més o menys hem estat sempre en aquesta situació. Tornem a tenir opcions d'aconseguir els títols. Aquesta és l'exigència. Arribar a abril-maig i optar a tots els títols. Ens queda un últim tram, un últim pas que esperem fer bé per ser a totes les finals".

Sobre què és més difícil, si marcar un gol com el que va marcar a Stamford Brigde o guanyar la Lliga, Iniesta ha assegurat que "les dues coses són complicades", si bé ha recordat que el Barça arriba "amb opcions d'aconseguir totes dues coses".

stats