Barça
Esports Barça 14/11/2011

Sandro Rosell: "Alguns ens tenen ganes perquè som rivals esportius i uns altres, per rivalitat política"

Aprofitant l'estada a Doha per assistir al congrés Aspire4Sport, el president del Barça ha fet una entrevista a la cadena Al Jazeera Sports News, on ha repassat l'actualitat blaugrana

N.a.
3 min
Rosell a la cadena Al Jazeera Sports News.

BarcelonaEl president del Barça, en una entrevista a la cadena Al Jazeera Sports News, ha repassat l'actualitat blaugrana. Preguntat per les crítiques que està rebent, Rosell s'ha limitat a dir que "hi ha gent que té ganes que el Barça no funcioni bé i que vol intoxicar". "Uns tenen ganes perquè són rivals esportius i d'altres, per rivalitat política. Però el més important és centrar-se en la feina i no deixar que això ens afecti perquè són comentaris interessats que només volen desestabilitzar-nos".

Sobre el bon moment que viu el Barça, el president ha dit que "els títols són una conseqüència del treball de molts anys, de més de 30 anys de funcionament de La Masia". "L'objectiu és seguir treballant per fer que aquest projecte duri molts anys", ha afegit.

Els valors del 'més que un club'

Rosell ha explicat que "el Barça representa els valors del poble català, com la solidaritat, l'esforç, el treball en equip". "El més que un club són valors, és formació i el fet de ser un club poliesportiu, que busca la implicació de tota la societat catalana en altres esports".

El màxim mandatari blaugrana ha evitat entrar en polèmiques sobre el fitxatge d'Eto'o o la sortida d'Ibrahimovic. "No volem personalitzar cap decisió, són decisions del Barça". I, en aquest sentit, tampoc ha volgut penjar-se cap medalla en el fitxatge de Ronaldinho.

La rivalitat amb el Reial Madrid

Sobre els clàssics, Rosell s'ha limitat a dir que "els Barça-Madrid són més que un partit de futbol" i que l'entitat blaugrana no es fixa en com fan les coses a Madrid, perquè només "se centra en el que ha de fer el Barça". I ha afegit que, "potser l'any passat, per coses de l'atzar, van haver-hi massa clàssics seguits". "Però això ja és passat. Mentre la rivalitat i la lluita es quedi dins el terreny de joc, no hi ha cap problema. Quan la batalla se surt del camp, ja no m'agrada tant", ha comentat. I davant la possibilitat que es jugui a les dotze del migdia, Rosell ha dit que no li agradaria. "Tots dos clubs cuidem el mercat asiàtic, però no hem d'oblidar la nostra gent. I ells han de ser la nostra prioritat i tradicionalment, sempre s'ha jugat per la tarda".

Renovació de Guardiola

"Guardiola ja sap que sempre tenim el despatx obert perquè, quan ell vulgui, renovi el contracte amb la durada amb la qual ell se senti còmode, sigui un any, dos, tres o el temps que ell vulgui. Esperem que digui que sí i vulgui seguir amb nosaltres". I ha afegit que tot el que està fent el club i els jugadors és en la línia d'aconseguir la seva continuïtat i, que, lluny de la imatge que les declaracions d'exjugadors estan creant d'ell, "és una persona humil i treballadora".

Modernització del Camp Nou

"És casa nostra i, mentre jo sigui president, no vendrem el Camp Nou. El que sí que volem fer és mirar com rehabilitar la zona i actualitzar l'estadi. És un camp preciós, però té 54 anys i necessita una reestructuració per dins i per fora. Ens els pròxims anys hem d'aconseguir modernitzar-lo perquè sigui encara millor estadi". Sobre la possibilitat d'ampliar la capacitat de l'estadi en unes 5.000 o 10.000 persones més, Rosell ha explicat que "són projectes que han d'avaluar arquitectes i valorar si val la pena la inversió o no".

Modificar la Lliga i la Champions

Sandro Rosell ha explicat quina és la proposta del club, una proposta "difícil, perquè molta gent s'ha de posar d'acord". "La nostra idea és augmentar la Champions League, amb el doble de clubs, i rebaixar el nombre d'equips de la Lliga, de manera que la competició fos més curta però de més qualitat. És una idea complexa que s'ha d'estudiar bé".

Agraït a Qatar

El president blaugrana s'ha mostrat molt agraït i content per l'acord amb Qatar Foundation. "És la recerca d'ingressos i la voluntat de globalitat, la que ens va dur a Qatar Foundation. Jo hi tenia contactes, però la feina de consolidar l'acord va ser del vicepresident del Barça. És un bon acord, amb una institució que té uns valors que agraden al Barça". En un últim parlament, Rosell ha dit que "és un orgull veure l'afició pel Barça que hi ha al món àrab".

stats