Barça
Esports Barça 08/06/2011

"Amb les seccions professionals, no cal ser els més rics del barri per ser competitius"

Faus ha assegurat que "el barça és un club poliesportiu i la voluntat de la junta és que segueixi sent-ho, forma part del nostre ADN"

Albert Solé
1 min
Seccions d'èxit Tres seccions, bàsquet, handbol i hoquei sobre patins, han estat campiones d'Europa els últims anys.

BarcelonaLes seccions professionals també patiran una retallada pressupostària, però relativa, segons va explicar la setmana passada el portaveu Toni Freixa, i tal com ha ratificat avui el vicepresident econòmic, Javier Faus. Cada any el pressupost del bàsquet, l'handbol, l'hoquei patins i el futbol sala es reduirà un 1% respecte el el pressupost general del club. "Però això és l'aportació que fa el club a les seccions, però si tenen ingressos propis i estem treballant per això, tindran més diners cada any", ha explicat Faus.

Javier Faus també ha comparat els pressupostos dels equips més potents d'Espanya i d'Europa de cada esport, i ha demostrat que no sempre el que té més diners és que el ha guanyat l'Eurolliga i la Lliga. "No cal ser els més rics del barri per ser competitius", ha assegurat.

"51,7 milions és pressupost de totes les seccions, i generen uns ingressos de 8,2 milions, per tant, el deute anual és de 43,5 milions, el 10% del deute general del club. I això és insostenible. Això no té res a veure amb ser pro o anti seccions. És aplicar els criteris de sostenibilitat a tots els apartats del club", ha sentenciat.

stats