FORMACIÓ
Esports Bàsquet 09/12/2010

Deu noms (absolutament) imprescindibles de la generació del 1995

De la mà de Manuel Aller, seleccionador U16, descobrim els deu noms a seguir de la generació del 1995

àlex Gozalbo
2 min
La selecció espanyola va superar clarament Portugal.

BarcelonaLa selecció espanyola U16 ha jugant aquests dies el Torneig Internacional d'Iscar, un dels esdeveniments més importants d'Europa per seguir les noves promeses del món del bàsquet. Anit es va jugar la final, la catorzena de la seva història. Turquia es va proclamar campiona.

Deu dels jugadors que han estat treballant amb la selecció espanyola pertanyen a tres clubs catalans; el FC Barcelona, el DKV Joventut i el UE Sant Cugat. Després de jugar contra Portugal (70-37), Rússia (70-65) i Montenegro (85-52) i Turquia (86-90), analitzem les seves estadístiques. A més, el seleccionador U16, Manuel Aller, en recorda les seves principals virtuts.

BASES

Agustí Sans (DKV Joventut) 1,93

11,5 punts

Manuel Aller: “Per les seves qualitats tècniques i físiques, i amb l'experiència de l'any passat a l'Eurobàsquet, és un dels referents en el joc d'aquest equip. Té un coneixement del bàsquet important i haurà d'aportar tota la seva experiència”.

Bernat Camarasa (FC Barcelona) 1,81

Manuel Aller: “Jugador molt sobri, que forma com a complement ideal de bases com Martín i Sans. Ha estat amb moltes concentracions amb nosaltres i en el seu joc destaca perquè va jugar a la resta de l'equip”.

ESCORTES

Alberto Abalde (DKV Joventut) 1,88

4,2 punts

Manuel Aller: “Jugador amb qualitats tècniques., capaç de fer coses bé”.

Ferran Ventura (DKV Joventut) 1,84

13,2 punts

Manuel Aller: “Jugador sempre competitiu, capaç de fer moltes coses bé, treballador. Sempre ho dóna tot a la pista i és l'encarregat d'obrir la llauna”.

Carlos Barrera (FC Barcelona) 1,88

Manuel Aller: “Jugador que té una enorme qualitat tècnica, domina moltes tasques del joc i, quan agafi una mica més de força, serà un gran jugador perquè és molt competitiu i molt treballador”.

ALERS

Adrià Cantenys (FC Barcelona) 1,88

5,0 punts

Manuel Aller: “Dels alers que també progressen de jugar dins a jugar fora. Fort físicament, amb excel·lents qualitats físiques. Està evolucionant i serà molt interessant”.

David Iriarte (DKV Joventut) 2,01

7,0 punts

Manuel Aller: “Un altre dels jugadors importants i amb gran futur. És un aler de 2,02 que va començar jugant com a interior. Ara juga d'exterior i té una molt bona visió de joc, tir i un coneixement ampli del bàsquet”.

ALA-PIVOTS

Marc Bauza (DKV Joventut) 1,98 Nascut l'any 1996

6,2 punts

Manuel Aller: “És cadet de primer any, capaç de jugar de cara i d'esquena a cistella. Necessita una mica més de desenvolupament, tot i que aportarà treball i intensitat”.

José I. Nogués (DKV Joventut) 2,00

5,0 punts

Manuel Aller: “És la primera vegada que està a la concentració. Ha tingut un desenvolupament important. És capaç de ser intens i dur, podent jugar de cara i d'esquena”.



PIVOTS



Luis López (UE Sant Cugat) 2,05

0,25 punts

Manuel Aller: “Dels més grans de la generació, és la seva primera experiència i se li ha de donar temps perquè vagi cresquen perquè les seves qualitats físiques són bones, amb una gran envergadura”.

stats