ACB
Esports Bàsquet 12/12/2010

L'Assignia Manresa vol obrir una escletxa amb la zona baixa guanyant el Fuenlabrada

Guanyar al conjunt madrileny suposaria donar un pas endavant en la lluita per la permanència. El capità Montañez i Jordi Grimau, són dubte seriós per al partit

David Jover
1 min

BarcelonaObjectiu: quarta victòria. Tres triomfs en les darreres quatre jornades han permès al conjunt manresà respirar una mica i creure's que són i seran ACB durant molts anys. Ara, la propera fita dels homes de Jaume Ponsarnau és seguir sumant per obrir forat amb els seus perseguidors per anar més tranquils en el futur. Veient que el Granada (2-8) juga al camp del DKV Joventut, i que el Meridiano Alacant (1-9) se les haurà de veure amb l'Unicaja, és molt probable que, si tot va bé al Nou Congost, el Manresa tregui dues victòries de marge als equips implicats en el descens.

Qui té gran part de culpa del canvi de dinàmica és Uros Slokar. Aquest aler-pivot eslovè, internacional absolut amb la seva selecció, ha canviat la cara de tot l'equip i s'ha erigit com el líder que necessita l'Assignia amb 14'2 punts per matx en els darrers cinc partits. Els problemes físics de Roman Montañez des de l'inici de temporada havien perjudicat en excés els de Ponsarnau i l'arribada d'Slokar ha esmenat la falta d'un jugador referència.

Però guanyar no serà fàcil. El Fuenlabrada de Salva Maldonado és una de les revelacions de la temporada i tot i que va perdre per vint-i-sis punt la setmana passada a València, està situat a la zona noble amb sis triomfs i quatre derrotes. Els homes més perillosos dels madrilenys són el pivot uruguaià Esteban Batista, l'home més valorat de l'ACB amb 19'9 punts, l'aler-pivot mexicà Gustavo Ayón i l'aler català Xavi Rabaseda, que anota 11 punts per matx.

stats