COPA DEL REI ACB 2012
Esports Bàsquet 17/02/2012

El Banca Cívica es desfà de l’Unicaja i provoca la primera sorpresa de la Copa (65-77)

Els homes de Joan Plaza han anat per davant en el marcador durant tot el partit i han sabut patir quan l'Unicaja s'ha apropat en el darrer quart

David R. Jover

BarcelonaPrimera sorpresa de la Copa del Rei. El Banca Cívica de Sevilla ha superat l'Unicaja Màlaga en un matx en el qual ha dominat de principi a final. Els homes que entrena el català Joan Plaza han estat molt sòlids en defensa i no han deixat entrar en joc la referència ofensiva de l'Unicaja, Joel Freeland. El pivot anglès no ha pogut anotar cap cistella en els primers tres quarts –tan sols dos tirs lliures– i això ho ha pagat ben car.

El partit ha estat igualat fins al segon quart, en què el Cajasol, de la mà de Bogdanovic i Davis, ha agafat una petita renda que a mesura que han avançat els minuts ha anat augmentant. Del 28-38 del descans s'ha passat als disset punts de diferència del minut 31 (42-59), que han deixat ben clar qui era el dominador del partit. L'Unicaja no s'ha donat per vençut i s'ha situat a quatre punts (61-65) a falta de tres minuts i mig per a la conclusió, gràcies al despertar de Freeland i un parcial de 16-4 en només quatre minuts de partit.

El Banca Cívica s'ha vist noquejat durant uns minuts i ha estat a punt de llançar per la borda el gran partit realitzat fins als darrers cinc minuts de partit. Però un temps mort de Joan Plaza ha esperonat els seus i un triple de Milenko Tepic, inèdit fins aleshores, ha acabat de certificar el triomf sevillà (63-70) a falta de minut i mig. Els darrers instants de partit han servit per anotar des del tir lliure fins a arribar al 65-77 final. El Banca Cívica serà a les semifinals de la Copa per mèrits propis.