Lliga Endesa
Esports Bàsquet 04/06/2012

Barça Regal i Madrid, obsessionats amb l'arbitratge

Els dos finalistes de la Lliga Endesa desconfien de les designacions d'Alberto García Chápuli, Mateo Ramos i Paco Monjas

àlex Gozalbo
1 min
Joe Ingles es mira la celebracuió blanca.

BarcelonaQuan aquest dimecres comenci la final de la Lliga Endesa de bàsquet, els aficionats centraran l'atenció en els 10 jugadors amb què el Barça Regal i el Reial Madrid iniciaran el partit. Els dos clubs, en canvi, fixaran la seva mirada als tres àrbitres que dirigiran el partit.

El Barça Regal i el Reial Madrid porten tota la temporada obsessionats amb l'arbitratge i les designacions d'Alberto García Chápuli, Mateo Ramos i Paco Monjas, les tres persones que coordinen aquest estament. Els dos clubs han intentat pressionar l'ACB per evitar-se els col·legiats que consideren més adversos als seus interessos.

El Barça Regal, que encara recorda el criteri arbitral amb què Daniel Hierrezuelo, Emilio Pérez Pizarro i Juan Carlos García González es van destapar en la final de la Copa del Rei contra el Reial Madrid, se sent perjudicat. A més, critica la voluntat d'igualar la competició. El mateix pensament té l'equip blanc, que durant les semifinals contra el Caja Laboral va criticar públicament algunes decisions arbitrals.

Entre la Supercopa, la Copa del Rei, la temporada regular i els 'play-off', el Barça Regal ha jugat ja 44 partits aquesta temporada. Els àrbitres que més vegades li han xiulat són Antonio Conde, Daniel Hierrezuelo, Carlos Cortés i Vicente Bultó. En total, vuit partits. El Reial Madrid ha jugat el mateix número de partits (44), però en el seu cas és Daniel Hierrezuelo l'àrbitre més habitual (nou partits).

Els 32 àrbitres han xiulat almenys un partit a Barça Regal i Reial Madrid. Consulta aquí la llista completa.

stats