Bàsquet
Esports Bàsquet 17/11/2013

El Barça perd la imbatibilitat a la pista del Bilbao Basket (80-72)

El conjunt que entrena Xavi Pascual no ha fet un bon partit, sobretot en el darrer quart, i ha acabat perdent després d'abusar dels llançaments de tres

BarcelonaEl Barça de bàsquet ha perdut el primer partit de la temporada a l'ACB a la pista del Bilbao Basket (80-72). L'equip que entrena Xavi Pascual no ha fet un bon enfrontament, amb moltes errades tant en la construcció del joc com en defensa –sobretot en el rebot– i ha acabat encaixant la primera derrota a la sisena jornada de la competició.

Ha estat un enfrontament bastant polèmic a la primera meitat, amb decisions arbitrals molt discutides pel combinat català. Tot i això, l'equip ha sobreviscut gràcies als triples i ha arribat al descans amb avantatge al marcador, després de guanyar el primer parcial (13-18) i perdre el segon (20-17). A la mitja part, el resultat total era de 33 a 35 per als de Xavi Pascual.

El tercer quart ha estat igualat i ha finalitzat amb un avantatge mínim dels blaugranes (54 a 57), però els catalans s'han enfonsat en el darrer període de partit.

Mentre els locals trobaven bones accions interiors i es feien forts en defensa, el Barça no sabia com aturar el vendaval ofensiu del Bilbao Basket ni com trobar accions clares de cistella. Els jugadors han abusat dels llançaments de tres fins al punt d'acabar el partit amb 22 llançaments de 2 punts i 38 triples –dels quals n'han anotat 14, un 38%.

Tot i que els de Xavi Pascual s'han mantingut vius fins al darrer minut, al final els ha faltat la punteria, mentre el Bilbao Basket agafava un avantatge que ja seria definitiu.