EUROLLIGA
Esports Bàsquet 17/10/2014

El Barça debuta a l'Eurolliga amb una victòria ajustada contra el Bayern (83-81)

L'equip bavarès, entrenat per l'exblaugrana Svetislav Pesic, ha posat contra les cordes els locals amb una bona defensa i encert en el tir exterior

BarcelonaEl Barça ha patit, però ha aconseguit la primera victòria en el debut a l'Eurolliga. El Bayern Munic ha acabat sent un rival més temible del previst i ha posat contra les codes els de Xavi Pascual, que no han respirat fins al darrer quart. L'equip de l'exblaugrana Svetislav Pesic ha sorprès, per solidesa defensiva i efectivitat en atac. Dues virtuts que, sumades a uns minuts de desconcert local, han estat a punt donar la sorpresa al Palau Blaugrana (83-81).

El partit ha començat espès per tots dos equips, que no acabaven de trobar bones accions interiors i ho fiaven gairebé tot al tir exterior. L'aposta semblava que anava bé al Barça però de seguida Pesic ha tret jugadors exteriors i els bavaresos han capgirat el marcador amb un parcial de 2-10. També s'han fet amos del rebot, tenint segones jugades i impedint les segones opcions dels blaugranes.

Després d'un primer parcial que ha acabat amb empat (19-19), el segon temps ha començat amb més ritme visitant. El Barça s'ha descentrat, abusant encara més del tir exterior per la bona defensa del Bayern, tancant-se bé i col·lapsant la zona.

Els locals, descentrats novament, no aconseguia cistelles fàcils i semblava fos, fins que ha aparegut Joan Carles Navarro i ha capgirat la truita amb vuit punts en un minut (dos triples i una entrada a cistella). A partir d'aquí el partit ha embogit, amb poca defensa i llançaments a banda i banda. Un intercanvi de punts que ha permès arribar al descans amb un ajustat 44-43.

Al descans, Xavi Pascual ha demanat calma als seus homes, que tinguessin més control del partit i que evitessin les pèrdues absurdes per precipitació. No li han fet gaire cas, al principi, ja que el Barça ha jugat els pitjors moments del partit. Ha passat tot el contrari del que volia l'entrenador i mentre els blaugranes s'empetitien els bavaresos semblaven omnipresents a la pista.

Sortosament, per als interessos blaugranes, mai no s'han distanciat en excés (entre sis i set punts) i els locals han pogut recuperar-se. Un temps mort de Xavi Pascual ha servit per calmar els ànims i començar de zero. Ara sí, mica en mica s'han adreçat les coses, sobretot millorant en el joc interior, aconseguint les cistelles assequibles sota cistella que tan anhelava. Al final del tercer quart, el Barça guanyava per 62-59.

El darrer quart ha estat el definitiu. El Barça no ha abaixat el ritme i en canvi el Bayern ha perdut una mica de força. Els de Pesic, però, no s'han donat per vençuts ni quan perdien de nou punts i han lluitat fins al final, tant, que quan el triomf semblava sentenciat (nou punts d'avantatge) els visitants han fet un darrer esforç i s'han situat a només tres a manca de 30 segons. Al final, amb la paella pel mànec, la victòria no s'ha escapat.

Barça 83 - Bayern Munic 81Barça:

J. Dolleman (16), Marcelinho Huertas (5), Abrines (7), Thomas (2), Oleson (15) –equip inicial–. Navarro (12), Pleiss (2), Nachbar (9) i Ante Tomic (15). Entrenador: Xavi PascualBayern:

Schaffartzik (10), Micic (6), Staiger (12), Djedovic (19), Savanovic (10) –equip inicial–. Benzing (4), Stimac (-), Gavel (4), Jagla (-), Bryant (16). Entrenador: Svetislav PesicResultats parcials:

19-19 / 25-24 / 18-16 / 21-22

Àrbitres: Tolga Sahin (italià), Eddie Viator (francès), Petros Papapetrou (grec).