LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 08/03/2012

El Banca Cívica fa saltar la sorpresa al Palau Blaugrana (63-66)

Feia deu mesos que els catalans no perdien al Palau un partit de Lliga. La poca aportació de Lorbek i Navarro, clau en el mal partit del Barça Regal

D.r Jover
Marcelinho Huertas

BarcelonaJugar-li al Barça Regal al Palau no és fàcil. Per donar una bona imatge i posar en problemes als catalans cal jugar de forma agressiva en defensa, a més d'estar encertat en atac i des de la línia de 6'75. Aquest dijous el Banca Cívica ha complert amb tots els requisits per fer-ho possible i ha marxat de Barcelona amb un botí ben valuós. El conjunt sevillà ha guanyat al Blaugrana amb total mereixement, vint-i-quatre partits després de l'últim triomf visitant al Palau, que va ser obra de l'Unicaja de Màlaga fa deu mesos.

Ha estat un mal dia, però el Barça no pot tornar a repetir contra l'Unics Kazan aquest partit si no vol quedar-se fora de la Final Four. És una derrota d'incidència menor, però que pot acabar de complicar la primera plaça a la Lliga Endesa. Els de Xavi Pascual no s'han trobat còmodes en cap moment i ja en el primer quart s'han vist quatre a sota, 18-22. En el segon quart les prestacions catalanes han millorat per marxar un punt per sobre al descans (40-39), però acabant el tercer quart amb empat (51-51). El mal partit de Navarro (3 punts) ha condemnat el Barça.

Final dramàtic

Tot i tenir més experiència, el Barça no ha sabut jugar els minuts calents i el Banca Cívica no ha tingut por a guanyar i ha marxat amb el triomf. El bon paper de Calloway i Bognadovic en un final ajustat -en el que el Barça ha llançat tres triples per empatar el partit- ha permès el català Joan Plaza assaltar el Palau Blaugrana gairebé un any després de la darrera derrota a casa contra l'Unicaja a la jornada 34 de la passada Lliga Endesa.