EUROLLIGA - TOP 16
Esports Bàsquet 19/01/2012

El Barça Regal s’imposa al Cantú però genera dubtes en la tornada de Basile al Palau (65-60)

Els catalans se situen com a segons de grup després del triomf del Maccabi Tel Aviv a Kaunas davant el Zalgiris per 76-84

David R. Jover
2 min
Eidson i Basile, en una acció del Regal Barça-Cantú al Palau Blaugrana. JOSEP LAGO / AFP PHOTO

BarcelonaLa tornada de Basile no l'ha paït gens bé el Barça Regal. L'escorta italià, que ha rebut diversos obsequis i també l'afecte de l'afició blaugrana, ha anotat 13 punts i ha estat un dels millors jugadors del Cantú, en què el col·lectiu és el veritable responsable de la bona feina dels italians fins ara a l'Eurolliga.

No ha estat un partit gens fàcil. El Barça ha tingut molts problemes en l'atac estàtic i també per córrer al contraatac. Això ha provocat que els de Xavi Pascual hagin marxat al descans amb tan sols 28 punts anotats, un dels pitjors registres dels catalans a la competició. El Bennet Cantú n'ha fet 30 al descans i ha alternat parcials de 0-8 a favor amb altres de negatius.

A la represa els parcials per part dels dos equips s'han tornat a repetir –al minut 25 el Barça Regal ha arribat a perdre de cinc punts, 34-39, amb un parcial de 0-8 dels italians–, però els de Xavi Pascual s'han refet gràcies a la determinació de Chuck Eidson i Marcelinho Huertas, que han pogut córrer i fer el seu joc. Al final del tercer quart la igualtat era evident amb el 49-49 a l'electrònic.

Però a l'últim quart el Barça Regal ha decidit. Ha agafat un avantatge de vuit punts, 59-51, a falta de tres minuts i no ha permès que el Cantú tornés a entrar en el partit. El físic dels italians ha dit prou, mentre que el seu entrenador, Trincheri, s'ha resignat des de la banda. Lorbek i Eidson han estat els encarregats d'assumir la responsabilitat i no han fallat. El resultat de 65-60 dóna el primer triomf al Barça Regal en el Top 16 de l'Eurolliga que tot just ha donat inici aquest dijous. La setmana vinent, a Tel Aviv i contra el Maccabi, els catalans tindran una bona prova per mesurar el seu nivell real.

stats