EUROLLIGA
Esports Bàsquet 10/11/2011

El Barça Regal és més líder després de superar el Montepaschi (92-75)

Eidson, amb 22 punts, ha estat el referent del conjunt català en un partit que ha tingut de tot i on Mickeal ha estat desqualificat en el segon quart per una picabaralla

D.r. Jover
Chuck Eidson es queixa d'una personal d'Andersen.

BarcelonaEl Barça Regal ha sumat aquest dijous el quart triomf de la temporada a l'Eurolliga i contra un rival directe pel primer lloc. El Montepaschi, que ha acusat durant tot el partit el seu mal inici, ha anat a remolc tota l'estona i no s'ha sabut refer de la diferència de joc i resultat del primer període (24-12), en què ha arribat a perdre per quinze punts. Amb aquest triomf els catalans són líders invictes del grup D.

Els blaugrana sempre ha tingut el partit controlat. Han jugat amb paciència, velocitat en la transició quan calia i en defensa han tancat molt bé el rebot defensiu, clau en partits d'una gran exigència física. Ndong, Vázquez i Wallace han estat els tres pilars sota l'anella pròpia. En atac ho ha estat Lorbek. Aquest dijous no ha calgut que Navarro (8 punts) tingués un bon partit perquè l'eslovè i Eidson han estat brillants.

El Palau s'encén

Tot i la diferència de 15 punts en el segon quart, 36-21, el partit ha seguit sent dur. I Pete Mickeal i David Moss ho han demostrat. Tots dos s'han encarat i buscat les pessigolles després d'un intent fallit del blaugrana per fer cistella i han estat desqualificats per l'àrbitre principal, el polonès Ziemblicki. La decisió, agosarada per la gravetat de l'acció, ha encès i enrabiat el Palau Blaugrana, que ha protestat enèrgicament la decisió presa per l'àrbitre. Per acabar-ho d'adobar un avís de falta tècnica a Víctor Sada ha crispat encara més el públic. Al descans s'ha arribat amb una diferència de dotze punts, 40-28.

Patiment solventat

Tot i que el partit ha semblat dat i beneït a falta de sis minuts després d'un 2+1 de Chuck Eidson (70-53), el Montepaschi ha reduït distàncies fins els set punts amb un parcial de 3-13 que ha deixat el marcador en un ajustat 73-66. Però ha estat un miratge. Navarro ha pres les regnes en el moment ideal i amb sis punts de forma consecutiva ha esvaït els petits dubtes que hi havia. A més, una esmaixada de Boni Ndong ha situat de nou tretze amunt el Barça (81-68 min.37) i aquest cop ha estat Pianigiani el que ha demanat temps mort.

En aquells instants els catalans s'han mostrat infalibles i Boni Ndong amb, quatre punts seguits, ha fet embogir de nou el Palau, però aquest cop per la victòria final. El 92-75 final és una gran renda pel Barça, que haurà de jugar-se el primer lloc del grup a Siena.

Fitxa Tècnica:

92-FC Barcelona Regal: Huertas (7), Navarro (8), Eidson (22), Lorbek (17), Ndong (15) -cinc inicial- Sada (2), Wallace (7), Ingles (2), Mickeal (4), Vázquez (8),

75-Montepaschi Siena: McCalebb (20), Kaukenas (10), Aradori (2), Stonerook (0), Andersen (12) -cinc inicial- Rakocevic (11), Lavrinovic (13), Ress (2), Moss (2), Zizis (3), Carrareto (0)

Parcials: 24-12, 16-16, 23-22 i 29-25

Pavelló: Palau Blaugrana de Barcelona. 5.617 espectadors