LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 20/07/2012

Coneix Nathan Jawai, el nou pivot del Barça Regal

El pivot australià, de 25 anys, és un jugador amb característiques poc comunes en el bàsquet actual. Combina el seu imponent físic amb moviments màgics a la zona

David R. Jover
2 min
Nathan Jawai, a les oficines del club

BarcelonaNathan Jawai, de 25 anys, és un pivot molt poderós que prové de l'Unics Kazan, amb el qual a l'Eurolliga ha signat 7,4 punts i 4,3 rebots en només 14 minuts per partit. Els seus 206 centímetres i 140 quilos li permeten ser un malson a la zona per a l'equip rival. Repassem les seves virtuts i els seus defectes.

El punt fort d'aquest pivot aborigen australià és que sap combinar la seva força bruta amb qualitat. Tot i el seu volum, és molt ràpid dins de la zona i en atac. El seu millor moviment, un dels que més li agrada, és el ganxo després d'un revers. Molt efectiu. Al Barça Regal pot aportar la força que molts cops manca a l'equip, i sobretot presència ofensiva.

En pista ofensiva, a més, sap fer-se un espai a la zona i no dubta mai a anar cap a l'anella i realitzar una esmaixada, si pot. El seu punt negatiu és que no compta amb un tir fiable fora de la zona i li costa anotar si no és en posicions molt interiors.

Jawai té molta intuïció en el rebot ofensiu. Sap col·locar-se molt bé i aconsegueix segones oportunitats de llançament per a ell o per a l'equip. Pel que fa a la defensa, tanca molt bé el rebot defensiu, però no és un gran rebotejador perquè molts cops intimida el rival i l'intenta taponar, però no captura el refús.

La defensa és un dels punts en què Nathan Jawai ha de millorar. No és un gran defensor. No té un desplaçament lateral gaire ràpid i això el perjudica a l'hora de seguir el seu rival, sobretot si es tracta d'un pivot mòbil. Ara bé, la seva intimidació –tot i no ser dels més alts– l'ajuda a tapar alguns errors.

L'australià no té gaire visió de joc. Sens dubte, és el seu punt més dèbil. No compta amb grans qualitats per passar la pilota i això el perjudica. Acaba perdent diverses pilotes per partit per dos motius ben clars: el primer és l'abús a l'hora de fer una jugada i no trobar una passada, i l'altre és quan busca la passada, però en el pitjor moment. És un dels aspectes a millorar.

Xavi Pascual, el seu nou entrenador, va declarar després d'un partit al Palau entre el Barça i l'Unics Kazan, equip d'on prové Jawai, que "és un 'top star' de la competició, a més de ser un jugador amb molt de talent. Té molta força en l'u contra u i és un jugador de nivell", va assegurar el tècnic del Barça Regal.

stats