Final Four Istanbul 2012
Esports Bàsquet 11/05/2012

Coneix, un per un, els dotze jugadors de l'Olympiacos, rival del Barça Regal

Analitzem cada jugador, posició per posició, de l'Olympiacos del Pireu, que aquest divendres (20h, Esport3 i Teledeporte) s'enfronta al Barça

D.r. Jover
4 min
Imatge d'un partit de la Lliga grega

BarcelonaL'Olympiacos compta amb una plantilla llarga i on cada jugador té un rol assignat. Tant el joc exterior com el joc interior és variat i això els permet poder jugar de diferents maneres.

Repassem, posició per posició, els jugadors de l'Olympiacos:

Bases: Evangelios Mantzaris i Acie Law

El grec Mantzaris, de tant sols 22 anys, ha anat guanyant protagonisme a mesura que la temporada ha avançat. Acostuma a sortir en el cinc inicial, tot i que és Acie Law el jugador que pren el relleu i juga més minuts en els partits importants. Mantzaris no és un dels jugadors a seguir, però té facilitat per anotar tirs oberts.

L'americà Acie Law és un jugador totalment diferent a Mantzaris. Law no és un gran llançador des de la llarga distància, però aprofita el seu físic i el seu gran domini de pilota per penetrar i acabar moltes jugades sota la cistella. Law, amb una mitjana de 9,3 punts per partit, ha repartit durant els 'play-off' contra el Montepaschi 4,5 assistències per partit.

Escortes: Vasileios Spanoulis, Kostas Sloukas i Martynas Gecevicius

L'estrella i referent de l'equip, Spanoulis, juga vora 30 minuts per partit i és, sens dubte, l'home orquestra del conjunt grec. Anota 16,5 punts per partit i rep sis faltes per matx. Sap buscar-se molt bé la vida i això fa que sigui el jugador de l'Eurolliga amb més tirs lliures llançats (122). Tot i que té durant molts segons la pilota, Spanoulis reparteix 4 assistències per encontre. Una de les claus del partit pel Barça serà que Spanoulis no generi joc pels seus companys.

Els altres dos jugadors que comparteixen posició amb Spanoulis són el també grec Sloukas i el lituà Gecevicius. Sloukas, que també té 22 anys, ha anat de menys a més en aquesta edició de l'Eurolliga i aporta al conjunt d'Ivkovic gairebé 6 punts per partit. Acostuma a jugar 15 minuts per matx i en molts partit comparteix pista amb Spanoulis quan aquest juga de base. D'altra banda Gecevicius, que aquesta temporada no ha estat molt fi per culpa d'una lesió a l'esquena, ha vist reduïts els minuts a pista per l'eclosió de Mantzaris i Sloukas. Tot i així compta amb un gran llançament exterior i pot ser una arma en moments determinats del partit.

Alers: Kostas Papanikolaou i Marko Keselj

El jove Papanikolaou, de 21 anys, acostuma a sortir en el cinc inicial, tot i que en els quatre partits de quarts de final va alternar la titularitat amb Keselj. Tots dos són el prototip d'aler alt (2,03 i 2'08) i el primer d'ells té un percentatge proper al 60% en tirs de dos punts, mentre que des de 6,75 Papanikolaou no és massa segur (24%).

D'altra banda el jugador serbi Marko Keselj disputa 16 minuts per partit i aquesta temporada no s'ha mostrat molt encertat des de la línia de tres punts, una de les seves grans armes. Keselj, que va jugar a Girona a l'època d'Svetislav Pesic, anota tan sols 4 punts per partit, però pot fer mal quan menys s'ho esperi el Barça.

Alers-pivots: Pero Antic i Georgios Printezis

El jugador macedoni Pero Antic és un dels jugadors amb els que més ha de vigilar el Barça. Antic, que té un gran tir exterior i també sap tancar molt bé el rebot, compta amb una bona visió de joc i sap trobar el seu company interior a la zona. Aquesta temporada ha anotat 7 punts per partit i els seus percentatges de tres punts (26%) no han estat els millors, però encara que erri, segueix llançant. No és un gran intimidador tot i la seva alçada (2,10), però ajuda l'Olympiacos amb 4,5 rebots per matx.

Printezis és un vell conegut pel Barça Regal. I és que el jugador grec va jugar dues temporades a l'Unicaja i aquesta temporada ha tornat al seu club de tota la vida. És un dels màxims anotadors de l'equip amb més de 10 punts per partit i és un altre dels jugadors que pot llançar sense problemes de tres punts. Llegeix molt bé el partit i sap quan ha de penetrar fins a dins o donar la pilota. A més, té facilitat per agafar rebots ofensius en moments importants del partit.

Pivots: Kyle Hines, Joey Dorsey i Lazaros Papadopoulos

Tot i la seva alçada (1,98) Kyle Hines és un dels jugadors més poderosos d'Europa. No surt mai de les posicions interiors i durant el 'play-off' va ser el millor jugador del seu equip amb 14,5 punts per partit. Pot fer mal a la defensa del Barça si executa amb rapidesa els seus moviments i amb la seva força, perquè tot i ser molt més petit que els pivots del Barça és molt fort i contundent en les seves accions.

Un dels jugadors més importants en el gran canvi, a millor, de l'Olympiacos ha estat Joey Dorsey. En els nou partits disputats amb el conjunt grec, Dorsey ha demostrat que té lloc en el bàsquet europeu. Va fracassar a principi de temporada amb Dusko Ivanovic, però ara ha trobat el seu lloc. No anota massa (4,2) però aporta molta solidesa en l'aspecte defensiu i intimida gràcies a la seva potència de salt.

El tercer pivot de l'equip és l'exjugador del Reial Madrid Lazaros Papadopoulos, que aquesta temporada no ha entrat massa en la rotació de Dusan Ivkovic des de l'arribada de Dorsey. Ha passat de jugar 18 minuts per partit en la primera fase a jugar-ne cinc en els 'play-off'.

stats