Final Four Istanbul 2012
Esports Bàsquet 13/05/2012

El Barça Regal supera el Panathinaikòs en la final de consolació (69-74)

Els homes de Xavi Pascual superen el conjunt grec en el partit per al tercer i quart lloc i finalitzen la seva participació en la 'final four' amb un triomf agredolç

Marcelinho Huertas entra a cistella

BarcelonaEl Barça Regal ha superat aquest diumenge el Panathinaikòs grec per 69-74 en la final de consolació de l'Eurolliga. Els blaugranes finalitzen així en la tercera posició aquesta edició de l'Eurolliga.

Marcelinho Huertas, amb 21 punts –19 en el primer temps–, ha sigut el millor d'un Barça Regal que no ha trobat a faltar Joan Carles Navarro, que no ha jugat per precaució. C. J. Wallace amb 12 i Joe Ingles amb 13, els millors aliats d'un Huertas molt alliberat.

En el primer temps el Barça ha sortit molt més ficat en el partit. El Panathinaikòs, pensant ja en la final de la lliga grega, ha reservat Sarunas Jasikevicius i ha tret un cinc titular ple de jugadors suplents. Això ho ha aprofitat el Barça i també Marcelinho Huertas. I és que els blaugranes han marxat al descans onze per sobre (37-48) gràcies als 19 punts de Marcelinho Huertas. El base brasiler, que ha jugat alliberat, s'ha sentit molt més còmode que en la semifinal de divendres i ha completat una bon partit, tot i que a la segona part no ha estat gaire actiu.

En el segon temps, però, el Panathinaikòs ha tret l'orgull i ha defensat molt millor. Ha deixat el Barça més de cinc minuts sense anotar una cistella de camp. Des d'aquell moment i fins al final les defenses han dominat els atacs i el tercer quart ha finalitzat amb 15-10 al marcador. El darrer quart, que s'ha encetat amb una diferència de sis punts, 52-58, ha sigut molt competit fins al final, ja que a poc a poc el Panathinaikòs s'ha anat apropant en el marcador. Aleshores ha aparegut Chuck Eidson, que ha anotat cinc punts gairebé consecutius i ha ajudat el Barça a entrar amb sis punts d'avantatge als dos darrers minuts de partit (65-71).

En els instants finals dos tirs lliures de Huertas i un de Mickeal han tancat el partit a favor d'un Barça Regal que aquest proper dijous ja començarà el 'play-off' de la Lliga Endesa contra el Lucentum Alacant.