LLIGA ENDESA: FINAL
Esports Bàsquet 06/06/2012

La màgia del Palau i de Huertas permeten al Barça colpejar primer (81-80)

Un triple del brasiler en l'últim segon del partit i des de deu metres dóna la victòria a un Barça Regal que en el tercer quart ha arribat a perdre per disset punts

D.r. Jover
Eufòria blaugrana després del triple de Marcelinho Huertas

BarcelonaEl Barça Regal ha superat el Reial Madrid al Palau Blaugrana en el primer partit de la final de la Lliga Endesa per 81-80 gràcies a una remuntada històrica i que ha fet embogir una afició que veia el partit perdut en el tercer quart (43-60). Marcelinho Huertas, inèdit fins aleshores i que no ha fet un bon partit, ha donat el triomf al Barça gràcies a un triple en l'últim segon.

Tot i la derrota final, des del primer moment el Reial Madrid ha sigut l'amo del partit. Ha aconseguit imposar un ritme alt gràcies a les transicions ràpides i als contraatacs de Sergi Llull i s'ha mostrat molt sòlid durant tot el partit. El 15-20 del primer quart ha deixat entreveure que no seria un partit fàcil per a un Barça que troba a faltar l'aportació de jugadors cabdals com Huertas i Chuck Eidson, desaparegut.

En el segon quart el Barça ha intentat acostar-se en el marcador, però aleshores, entre els triples de Carroll i els rebots ofensius i les cistelles de Mirotic, el Reial Madrid ha mantingut una renda d'entre sis i vuit punts. Al descans, el Madrid ha marxat amb un 37-43 a favor.

En la segona part hi ha hagut de tot. Des dels pitjors minuts del Barça fins als millors. Ha arribat un moment en què els de Xavi Pascual s'han vist superats totalment pel Reial Madrid i han arribat a perdre per disset punts (43-60). A més, la banqueta del Barça ha vist com se li assenyalava una falta tècnica per protestar. Però quan pitjor estaven les coses el Barça ha tret l'orgull i la rauxa ha circulat pel Palau Blaugrana.

Remuntada històrica

Del 54-66 amb què s'ha començat l'últim quart s'ha passat al 78-78 a falta d'un minut per acabar el partit gràcies a un gran triple de Joan Carles Navarro. Per arribar fins a la remuntada els blaugranes han suat, i molt, i ho han aconseguit gràcies a un altre gran triple de Lorbek i uns minuts espectaculars de Mickeal, que ha sigut l'artífex de la remuntada.

El Madrid s'ha empetitit i se li ha fet llarg el partit. Això ha provocat que el Barça se n'aprofités i guanyés d'una manera brutal, per a la història. La màgia del Palau ha assolit la seva màxima expressió amb el triple final de Marcelinho Huertas, que quan faltaven dos segons ha agafat la pilota, ha travessat la pista i s'ha elevat des de deu metres per anotar el triple de la remuntada, un triple que pot valer una Lliga Endesa i que pot minar la moral d'un Reial Madrid que ho ha fet gairebé tot bé (81-80).