LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 16/06/2012

El Barça Regal es proclama campió de la Lliga Endesa després de superar el Madrid (73-69)

La gran actuació dels homes de Xavi Pascual en el cinquè partit permet que els blaugranes guanyin la lliga per segona temporada consecutiva

D.r. Jover
El Barça Regal, celebrant la lliga 2011/12

BarcelonaEl Barça Regal s'ha proclamat aquest dissabte campió de la Lliga Endesa després de superar el Reial Madrid en el cinquè i definitiu partit de la final (73-69). Els de Xavi Pascual, que han tingut en Fran Vázquez el seu millor home, aconsegueixen el títol de campió per segona temporada consecutiva. El Palau Blaugrana ha estat decisiu un cop més.

En el primer temps, el Barça ha estat millor que els blancs. Ha aconseguit portar el partit al seu terreny i ha sabut esprémer millor els homes de refresc. Joe Ingles (8 punts) ha estat el convidat sorpresa de la tarda i ha donat als catalans vuit punts de marge (26-18).

Pascual, que ha plantejat diverses defenses alternatives, com la zona 2-3 i la 'Box and One' quan Carroll era a pista, també ha vist patir el seu equip en atac quan el Reial Madrid ha fet una zona 1-3-1 en el segon temps amb Rodríguez com a home més enfonsat. Al descans, el Barça ha marxat cinc punts per sobre del Madrid (39-34).

En el segon temps, els de Xavi Pascual han arribat a manar per nou punts de diferència en diverses ocasions (43-34, 46-37 i 54-45), i al final del tercer quart l'electrònic ha reflectit aquesta petita renda de nou punts (56-47). Fran Vázquez, amb 16 punts en els tres primers quarts, ha estat clau per al Barça.

Apareix Lorbek

En el darrer quart, el Reial Madrid no s'ha deixat res. Ha anat a totes i de mica en mica ha reduït els nou punts de diferència a tres (58-55). Aleshores ha aparegut Erazem Lorbek, que fins aleshores no havia estat a l'altura de les circumstàncies en atac. Ha anotat sis punts gairebé consecutius i ha deixat el Barça altra vegada amb sis punts de renda (62-56) a falta de tres minuts per acabar.

En els dos darrers minuts, la tensió ha fet errar més tirs dels habituals, però en una jugada amb moltes mans i rebots ofensius, el Reial Madrid ha acabat anotant un triple (Carroll) que ha deixat la diferència en dos punts (64-62) a falta d'un minut.

Decideixen els tirs lliures

Mickeal, amb una cistella a falta de 47 segons, ha tornat a deixar la diferència en quatre punts i el Reial Madrid ha errat el llançament en l'atac posterior. Dos tirs lliures de Lorbek han donat al Barça Regal sis punts (68-65), però Carroll ha tornat a anotar de tres quan faltaven 14 segons.

Els tirs lliures de Mickeal i Wallace han acabat de decidir un partit en què el Reial Madrid ha anotat tres triples en el darrer minut. El Barça, però, és campió de la Lliga Endesa.