LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 27/05/2012

El València Basket supera el Barça Regal i empata la sèrie (76-81)

El conjunt de Velimir Perasovic dóna un cop d'efecte guanyant a Barcelona i permet al València Basket recuperar el factor pista

Víctor Sada intenta superar Rodrigo San Miguel

BarcelonaEl València Basket ha superat aquest diumenge el Barça Regal per 76-81 en el segon partit de l'eliminatòria de semifinals del 'play-off' de la Lliga Endesa. Rafa Martínez, amb 18 punts, i Nando De Colo, amb 16, han estat els millors d'un València Basket que ha sabut imposar el seu ritme en un partit on al primer quart perdia per 12 punts.

El Barça Regal ha jugat dos partits dins del mateix i ha anat de més a menys. A l'inici ha imposat la seva velocitat i agressivitat i gràcies a això ha pogut marxar de dotze punts en el primer quart (21-9). Però a mesura que ha avançat el partit, i amb l'entrada de Navarro a pista, el Barça ha estat menys actiu i les possessions de pilota s'han allargat en excés. Els de Pascual ho han pagat i de jugar com els àngels ho han passat a fer d'una forma més gris i molt poc lluïda. Del 21-14 amb què ha acabat el primer quart s'ha passat al 37-39 del descans gràcies als triples de Rafa Martínez i Caner-Medley, que han capgirat el marcador.

En la represa el ritme del partit ha estat dominat pel València en els primers compassos i els homes de Velimir Perasovic han arribat a guanyar per quatre punts en diverses ocasions (41-45) i el Barça ha hagut de posar una marxa més per igualar el nivell d'intensitat dels valencians. Amb Navarro desaparegut -no està al cent per cent- els catalans s'han encomanat a Mickeal i Ndong per acabar el tercer quart amb empat a 56.

En els darrers deu minuts el València Basket ha arribat a manar per cinc punts (56-61), però un parcial de 9-2 del Barça Regal ha deixat de nou els de Pascual per davant (65-63, min.35). Aleshores ha aparegut el francès Nando De Colo, que ha alterat el guió amb cinc punts consecutius que, combinats amb dues esmaixades d'Ogilvy, han tornat a situar el València per davant a falta de tres minuts (67-70).

Amb 73-74 a l'electrònic ha aparegut Rafa Martínez, que amb un gran triple ha fet emmudir el Palau Blaugrana. Marcelinho Huertas ha anotat també un triple immediatament i amb 76-77 ha fet una falta antiseportiva. Ha agafat a Rodrigo San Miguel abans de treure de banda i els àrbitres han considerat que l'acció era mereixedora d'aquesta penalització. San Miguel, però ha errat els dos llançaments, però Rafa Martínez ha esmenat l'errada amb una penetració que ha donat el partit als 'taronja' (76-79).

En la següent jugada Navarro ha errat el triple que hauria suposat l'empat i Faverani, amb dos tirs lliures, ha tancat un partit per oblidar per part del Barça Regal, que ha trobat a faltar la frescor del primer partit.