BÀSQUET
Esports Bàsquet 01/10/2011

El Barça Regal remunta i s'apunta la Supercopa Endesa (73-82)

El conjunt de Xavi Pascual ha aconseguit la seva quarta Supercopa Endesa després de superar el Caja Laboral en un matx que tenia perdut a falta de sis minuts pel final

David R. Jover
2 min
Joan Carles Navarro aixeca la Supercopa.

BarcelonaAmb Juan Carlos Navarro tot és més fàcil. Encara que no hagi fet el seu millor partit. Quan ha d'aparèixer, apareix. I així ha estat. Amb vuit punts gairebé consecutius en el moment clau del partit ha fet que el Barça Regal capgirés el marcador i s'hagi apuntat el segon títol de la temporada. N'Dong i Huertas, els millors aliats de Navarro.

En el primer temps el Caja Laboral ha estat superior. No d'una manera clara i evident, però sí en diverses fases del partit. L'inici, amb un 12-6 de parcial, ha marcat els primers minuts. El Barça no s'ha sentit còmode en cap moment davant la defensa agressiva dels homes d'Ivanovic fins que han passat cinc minuts. Des d'aleshores i fins al final dels primers deu minuts els blaugrana han estat superiors i s'han endut el quart amb cinc punts de diferència, 20-25.

En el segon quart, però, s'ha girat la truita. El Caja Laboral s'ha fet fort en defensa i tan sols ha encaixat 13 punts. En canvi, el Barça n'ha rebut 22 i això ha fet que al descans els vitorians manessin al marcador, 42-38. Una de les accions que més ha descentrat els catalans ha estat una falta tècnica rebuda poc abans de finalitzar el segon quart. La banqueta blaugrana ha protestat una falta sobre N'Dong a la zona i un dels àrbitres ha assenyalat tècnica.

Apareix Navarro

En els primers minuts de la represa el Barça ha intentat apropar-se i ho ha aconseguit, però sense remuntar. Això ho ha deixat pel darrer quart amb una exhibició de Joan Carles Navarro -24 punts en total-. L'escorta de Sant Feliu ha anotat vuit punts, amb dos triples inclosos que han capgirat el marcador. Un parcial de 2-17 ha fet que el Barça passés del 65-58 al 67-75.

Després del parcial el Baskonia no ha reaccionat i no s'ha pogut tornar a ficar al partit. Cal destacar, també, la gran feina de Boniface N'Dong. El pivot senegalès ha anotat 12 punts i ha agafat 10 rebots.

És la quarta Supercopa Endesa del Barça Regal, que iguala d'aquesta manera el Caja Laboral amb quatre títols. Entre tots dos han guanyat les vuit edicions disputades.

stats