Bàsquet
Esports Bàsquet 09/12/2012

El CAI Saragossa supera un Assignia Manresa sense timó (75-82)

L'equip del Bages ha aguantat bé durant els primers minuts, però ha acabat cedint contra un conjunt més sòlid en totes les facetes del joc

Michael Roll (CAI Saragossa) juga la pilota davant Adam Hanga (Assignia Manresa) EFE / SUSANNA SÁEZ

ManresaEl CAI Saragossa s'ha imposat sense excessives dificultats a la pista de l'Assignia Manresa (75-82), que segueix sense trobar la manera de trencar la seva mala dinàmica i que avui ha tornat a trobar a faltar el lesionat Javi Rodríguez.

Sense el seu director de joc titular el Manresa va especialment perdut, i això, davant un conjunt tan ben coordinat en defensa com el CAI, es paga.

Amb problemes també en el joc interior (el Saragossa ha aconseguit vint rebots més, 22-42) i en el tir (5 de 21 en triples per a l'Assignia), els catalans segueixen sense saber com guanyar, i ja sumen deu derrotes aquesta temporada.

Tot i així, el primer quart s'ha decantat a favor de l'Assignia, que comptava amb un inspirat Charles Ramsdell. El CAI ha començat fred, però dos triples consecutius de Llompart i Aguilar l'han avançat per primera vegada al marcador (10-12, min. 6).

Aguilar ha vist la tècnica per protestar una falta, de manera que els tirs lliures han permès al Manresa seguir per davant al marcador (15-14, min. 10).

A l'inici del segon quart, una jugada de 2+1 de Norel ha situat l'empat a 17 i el CAI ha començat a agafar les regnes del partit. L'Assignia no tenia molt clar com fer front al rival, que ara mostrava també la seva capacitat atacant.

Un inspirat Rudez ha aconseguit dos triples que han donat als de José Luis Abós el primer avantatge significatiu (23-31, min. 17). El registre en l'estadística de 3 punts mostra la diferència entre un i altre equip en aquest quart (1 de 8 per al Manresa, 4 de 5 per al CAI). A falta de 13 segons per al descans, el CAI ha aconseguit el seu màxim avantatge, 13 punts (26-39, min. 20).

A la tornada, els triples de Ramsdell i DeVries han reduït una mica la diferència, tot i que no ha estat fins a una jugada de 2+1 d'Oliver Arteaga que ha tornat la igualtat al marcador (47-49, min. 27).

Una altra jugada similar de Norel ha permès al CAI seguir manant amb comoditat (49-56, min. 30). En l'últim quart, Roll ha demostrat la seva qualitat -ha estat el màxim anotador del seu equip amb 22 punts- i ha frenat amb solidesa els petits acostaments dels catalans (52-61, min, 33).

Les faltes han permès al Manresa acostar-se al marcador des de la línia de tirs lliures (60-66, min. 36), però Roll ha tornat a anotar amb solvència.

DeVries ha aconseguit 5 punts consecutius, incloent un triple sorgit del rebot del seu propi tir lliure fallat, que al costat d'una cistella d'Arco posaven l'Assignia a només 3 punts (71-74, min. 39). Però Norel amb un 2+1 i de nou Roll s'han encarregat de dissipar dubtes (71-79, min. 40). Els tirs lliures a l'últim minut han deixat el marcador en 75-82.