NBA
Esports Bàsquet 20/06/2012

Un LeBron James antològic deixa els Miami Heat a un triomf de l'anell de campions (104-98)

L'estrella, que s'ha lesionat i ha jugat els últims minuts del partit coix, ha liderat una remuntada de 17 punts contra els Oklahoma City Thunder

LeBron James i Kevin Durant, al quart partit

BarcelonaEls Miami Heat acostumen a perdre pocs partits a l'American Airlines Arena, on aquesta nit han recuperat una diferència negativa de 17 punts contra els Oklahoma City Thunder (104-98). L'equip de LeBron James, que ha sumat 26 punts, 12 assistències i 9 rebots, se situa amb 1-3 i disposarà de tres oportunitats per guanyar l'anell de campió. L'estrella, que ha jugat els últims minuts coix per una lesió, ha completat una actuació antològica.

Arrossegant una cama i fent constants ganyotes de dolor, LeBron James ha anotat un triple clau a tres minuts del final que ha desfet l'empat al marcador. L'acció, farcida d'emotivitat, ha empés el seu equip a la victòria.

Els Oklahoma City Thunder han pagat el mal partit de James Harden, desaparegut en tota la sèrie final, i no n'han tingut prou amb la bona actuació de Russell Westbrook, que ha acabat amb 43 punts. El base, això sí, ha tingut dues decisions nefastes en l'últim minut del partit.

Liderats per un inspirat Russell Westbrook, que ha anotat 10 punts al primer quart, els Oklahoma City Thunder han començat el partit de la millor manera possible, aconseguint una renda de 17 punts.

La reacció dels Miami Heat, que han sabut treure profit de la defensa de Kevin Durant al 'rookie' Norris Cole, no s'ha fet esperar i amb un espectacular parcial de 19-2 han empatat el duel a 35 punts. L'altre base de la franquícia, Mario Chalmers, també ha tingut una actuació clau amb 12 dels seus 25 punts en l'últim quart.

Els dos equips han intercanviat avantatges curts fins que els Miami Heat han obtingut una renda de 7 punts en la recta final del tercer període. Tot i els intents dels Thunder, l'equip local ha aprofitat l'experiència de Dwyane Wade (25 punts) i LeBron James, que s'ha lesionat a 5:15 del final, però que ha seguit jugant visiblement coix fins que ja no ha pogut més, per assegurar-se un triomf que pot ser decisiu.

El cinquè partit de la sèrie es jugarà, de nou a l'American Airlines Arena de Miami, en la nit de dijous a divendres (3 hores, Canal + 1 i Canal + Deportes).